Ny digital balansbräda från Tunturi

Sådär ja, nu har jag både fått igång och testtränat på den splittnya balansbrädan från Tunturi! Det är grymt koncentrationskrävande så man orkar inte så länge i taget till att börja med. Gissar också att det lär kännas i alla de där små musklerna man inte visste att man hade!

Manicken består av en balansbräda som kopplas in via en lång sladd direkt i en USB-port på datorn. Jag ställde upp laptopen i vardagsrummet helt enkelt. (Först laddar man dock datorn med ett program via en CD, därefter kopplas brädan in.) Sen är man igång – så det är väldigt snabbt och lätt.

Först körde jag deras ”self test” som man kan använda för att testa vilken nivå man ”är på”. Jag fick medel, dvs 3, men efter att ha testat det så gick jag till nivå 1 (nybörjare) dels för att det var lite svårt 🙂 dels för att jag ville se hur lätt det var och sen istället kunna ”jobba mig upp” (alltid uppmuntrande och motiverande att känna att man blir bättre).

Själva övningarna jag gjort hittills består i att man genom att manövrera balansbrädan med fötterna ser hur en liten grön boll rör sig på skärmen. Den ska sedan måttas in i en större röd boll som hela tiden rör sig på olika sätt. Lättare sagt än gjort vill jag lova!

Det finns också olika spel. Har inte hunnit testa alla än men kommer att göra det under den tid jag får låna den här brädan. Framförallt ska det bli spännande att se ifall jag kommer att känna något av träningen. Jag får väl köra lite varje dag för att se om jag får några resultat och upplever att jag blir bättre.

One thought on “Ny digital balansbräda från Tunturi

  1. Låter kul! Blir intressant att höra var du har träningsvärk i morgon…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier