Orbital Systems tar duschen in i framtiden

Orbital Shower

Världens enda cirkulära duschsystem presenteras av det svenska företaget Orbital Systems. Teknologin i duschen Orbital Shower gör att man sparar både vatten och energi vid användning. Den prisbelönta duschen som renar och återcirkulerar vatten, passar i privata hus och lägenheter samt i offentlig miljö som gym och hotell. I september presenteras den första Orbital Shower i Stockholm.

Orbital Systems grundare Mehrdad Mahdjoubis Mars Mission-projekt för NASA appliceras nu i duschsystemet Orbital Shower i Stockholm. Den innovativa teknologin som används i duschen ger en förstklassig duschupplevelse i modern design. Orbital Shower gör en insats för miljön genom att spara upp till 90% vatten och 80% energi.

Orbital Shower

”Jag är stolt över att idag kunna presentera en framtidsprodukt med ny teknologi som har nya lösningar för hur vi konsumerar vatten. Beroende på var vi bor förbrukar vi idag cirka 200 liter vatten per dag. Med Orbital Shower vill vi sänka vattenförbrukningen radikalt utan att ge avkall på vår livskvalitet”, säger Mehrdad Mahdjoubi.

Orbital Shower installeras på tre olika sätt; tekniken kan byggas in i väggen, vara en synlig modul i badrummet eller placeras på annan plats såsom i en kommod eller liknande. Duschsystemet presenteras i matt vit och i matt svart och kommer med takdusch samt handdusch.

Smarta tips

• Minska dina vatten- och energikostnader varje månad, följ din besparing i realtid.

• Njut av att duscha skönt hur länge du vill, utan att få dåligt samvete.

• Framtidssäkra ditt badrum mot kommande prishöjningar av vatten- och el.

• Öka värdet på din fastighet på lång sikt.

Orbital Systems

Företaget grundades år 2012 av entreprenören och industridesignern Mehrdad Mahdjoubi. Den världsrevolutionerande vattenreningsteknologin utvecklade Mehrdad först för Nasa. Idag används tekniken i Orbital Systems duschsystem Orbital Shower som lanseras i Sverige under 2020.

Mehrdad Mahdjoubi, den flerfaldigt prisbelönade grundaren av Orbital Systems.
Mehrdad Mahdjoubi.

Företaget och grundaren är flerfaldigt prisbelönade, bland annat med en plats i Forbes Magazines lista 30 under 30, WWF Climate Solver 2016, GOOD DESIGN Award 2015 och finalist för European Inventor Award 2018 (European Patent Office). 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier