Ja, det finns i alla fall en spaterapeut i Stockholm som inte behöver gå min kurs för att lära sig vad man ska tänka på i sitt möte med kunden, hon gör redan allt hon ska och mycket mer därtill! Annika Panotzki både driver och jobbar själv på buddha spa, en fantastisk oas på Söder i Stockholm som alltfler borde hitta till.

För den som vill anförtro sina pengar och sin kropp till något av det bästa Spa-Stockholm har att erbjuda just nu, så är det adressen Magnus Ladulåsgatan 48 som man bör lägga på minnet. Här, mitt bland trista kontorsfastigheter och lika trista bostadshus, lyser buddha spa upp som en outtröttlig budbärare av såväl välmående som avkoppling.

Jag har varit på buddha spa flera gånger och det är alltid lika bra; här nöjer man sig inte med att ge kunden något annat än absolut högsta kvalitet på allt från mottagande och massageteknik till vackert cermoniellt utförande och den goda avslutande ingefärsinfusionen. Att Annika är perfektionist ska kunden vara glad för; allt är genomtänkt in i minsta detalj.

Men tror nu inte att buddha spa är stelt eller konstlat, nej, precis tvärtom. Atmosfären är varm och här finns stora hjärtan som tar sig tid även om kunden vill byta några ord efter avslutad behandling (inte som på stans stora spaställen där varje terapeut – stackarna – har max 5 min mellan kunderna och då ska hinna både säga hej då till föregående kund, göra rent, byta handdukar, hinna besöka toaletten och välkomna nästa kund).

Ikväll testade jag deras splittnya behandling buddha spa healing circle. Först fick jag lägga mig i den lilla thaihyddan för en entimmes Shiatsu utförd av buddha spa’s shiatsuexpert Sabine. När hon pressat sig igenom alla muskelknutar och fått mig att smälta bort i ett skönt, avslappnat tillstånd tog Annika över och ledde in mig i sitt varma lilla behandlingsrum där hon kantat hela väggen med levande ljus och lyktor; otroligt mysigt och fint! Efter en ryggmassage som om möjligt fick mig att koppla av ännu mer, följde en avslappningsövning som förstärktes med en superskön arm- och handmassage.

Jag ska inte dra allt utan låta er upptäcka lite själva också när ni går dit, men jag vill i alla fall säga att alla detaljer som varma handdukar, egenmixade oljor, akupressur och strykningar, dofter och musik gör den här behandlingen till en glimrande kristall att famla efter när höstmörkret börjar lägga sig och känns för tungt. Lyckliga ni som har upplevelsen kvar att uppleva! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier