Romulus Spa på Skallerup Seaside Resort

Romulus entre
Romulus Spa, entré. Foto: Heidi Rovén.

Efter The Reef begav vi oss mot Nordjyllands västra sida. Där checkade vi in på ett ställe som heter Skallerup Seaside Resort. Jag visste inte så mycket om det innan vi kom dit men det visade sig vara en stor och fin stugby (utspridd och luftig med gott om natur överallt) nära havet men många faciliteter som butik, vattenland, lekcenter, bowling, gård med djur, ridcenter med mera. Och spa!

Romulus spa & Wellness var en positiv överraskning på alla sätt, och jag är glad att jag tog beslutet att lägga ett par timmar där trots att det egentligen inte ingick i mitt program. Personalen var trevlig och hjälpsam, stämningen härlig och själva spat uppfriskande annorlunda.

miljöer
Vatten, gångar, sten och valv – Romulus har en väl sammanhållen stil. Foto: Heidi Rovén.

Som namnet antyder hade det lite romersk anda. Damernas omklädningsrum var fint med Kerstin Florian-produkter i duscharna. Så härliga dofter!

pool
Stämningsfullt bad. Foto: H. Rovén.

Först fick jag en rundvisning i själva spat. Det var större än jag hade trott och vackert layoutat. Efter ett par mindre rum, reception och hörna med frukt och dryck gick man genom en maffig gång med konstgjorda facklor som gav stämning. På andra sidan öppnade sig en ljusgård med växter, vatten och massor av ljusinsläpp. Här kunde man sitta, ligga och bara vara – före eller efter bad eller sin behandling.

När jag fortsatte längre in kom jag till de olika baden med olika temperaturer, från 28 grader till 38 grader. All var väldigt vackra med milt ljusinsläpp och ett av dem hade ett bord med pallar för schackspel i badet, ni vet såsom de har i Budapest!

lermask
Lermask gick att köpa till.

Halvvägs in i min vistelse fick jag en lermask för ansiktet som jag skulle ha på inne i en av basturna. Jätteskönt! Efteråt var huden alldeles len. Jag testade också ett av rummen med massagebädd där vattenstrålar masserade kroppen uppifrån och ner. Helt gratis och hur skönt som helst!

Det gick självklart också att boka olika behandlingar liksom vara med på bastusittningar med bastuvärd som viftade runt aromadofter med handduk som ju är så populärt nu på många håll, även här hemma (kallas ibland aufguss, bastuguss eller som på Skallerup: saunagus). Just detta sistnämnda kostade ingenting extra – det ingick i entrépriset!

Överlag tyckte jag hela upplevelsen var superbra och riktigt prisvärd! Entrén kostade 150 DKK när man bodde på Skallerup, vilket jag också verkligen kan rekommendera. Vår stuga var superfin, stor och ljus med rymlig terrass varifrån man kunde höra havet, samt stort badrum med både bubbelbadkar och bastu – en riktig spastuga! 🙂

stugan
Vår stuga med ljusa rymliga rum och bad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier