Den karibiska poolvärlden på The Reef

_MG_9495_1
The Reef, familjerum. Foto: K. Scheiderbauer.

Så var vi då incheckade på badhotellet The Reef i Fredrikshamn, Danmark. Vårt rum var funktionellt men inget märkvärdigt.

Det ska finnas tematiserade rum också i piratstil men något sådant hade inte vi, antar att de var fullbokade. På sikt ska alla renoveras.

IMG_20150716_214505
Blöt hiss.

Hotellet har konferensmöjligheter men huvudanledningen till att man kommer hit är förstås badvärlden The Reef. Just därför saknade jag badrock och extra badhandduk på rummet, och jag var inte ensam. I hissen var det plaskvått, folk sprang i korridorerna i bara badkläderna…ja, det kändes absurt.

När jag frågade hotellchefen förklarade hon att för barnfamiljer var priset värt mer än sådana saker och det stämmer säkert. För en familj på fyra som jämför destinationer inför semestern väger nog slutsumman tyngre än badrock eller inte på rummet – och mer tvätt kostar, pengar som hotellet måste ta ut av gästen. I receptionen fanns rockar att köpa för den som ändå ville ha.

Självklart var det första vi gjorde att bege oss in i badet. Vi snurrade lite innan vi hittade ingången men kom sedan rätt. Väl därinne slog en exotisk värme emot oss vilket var jätteskönt, att frysa i en badvärld är inte kul.

_MG_9626_1
Alla slags väder passerar på The Reef. Foto: Heidi Rovén.

Stora poolen vi gick ner i först kändes dock kall, jag tvekade och var tvungen att ta ett djupt andetag… I denna stora pool (kallad Thunder Bay) började det också åska och föll ett monsunregn. Effektfullt och jättekul tyckte sonen.

_MG_9686_1
Heidi slappar. Foto: K. Scheiderbauer.

The Reef är stort och breder ut sig på flera våningar. Det roliga är att man inte får överblick direkt, utan kan gå runt i gångar och prång och upptäcka och hitta nya pooler när man rör sig runt i badet.

En pool kan man även se från receptionen, särskilt när besökare dyker ner i den. Det ser jättekul ut och är en bra feature!

Här finns sjörövarskepp med vattenkanoner, vågmaskin och ljus som ändrar sig så att man på ett besök på ett par timmar ska få känslan av att uppleva ett karibiskt dygn.

_MG_9644_1
Isac busar. Foto: K. Scheiderbauer.

Det går att bada i varma jacuzzis i prunkande grönska där stämningen är djungellik och lugnare, man kan flyta omkring i en ström utomhus eller sola i solstol på utomhusterrassen om vädret tillåter, sedan simmar man tillbaka in i en döskallegrotta där läskiga döskallar sprutar vatten ur munnarna ner i poolen som lyses upp av färgat ljus…

För klättersugna finns en klättervägg att utmana sig på där man hoppar eller ramlar ner ner i en pool under. Det finns även en varm källa en våning upp med utsikt över badet liksom en småbarnspool med snäll kana, figurer som sprutar vatten med mera. Den modige tar sig över en spännande hängbro till en utmanande vattenrutschkana som man sedan virvlar nerför i en gummiring!

Halvvägs in i besöket gjorde vi paus på Lobster Bob, en bar med enklare matmöjligheter. Vi högg in på korv och burgare, som faktiskt var av riktigt bra kvalitet och jättegoda (över förväntan!).

The Reef drivs av Scandic men ägs av Stena Line.

One thought on “Den karibiska poolvärlden på The Reef

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier