Lopesan bjuder på spaupplevelser utöver det vanliga

Dagarna går och upplevelserna tickar på…nu gäller det att balansera frustrationen över allt vi inte hinner göra med glädjen över det vi faktiskt hinner se och göra :-). Att till exempel göra en rundvandring på spa är ju för mig lika plågsamt som för ett barn att bli insläppt i en godisbutik utan pengar! Jag suktar, våndas och längtar…snålvattnet rinner och jag vill bara bli frisläppt, byta om till min bikini och hoppa in i basturna/poolerna!

Några har jag i alla fall hunnit prova, och några som jag bara sett ska jag försöka åka tillbaka till för att testa ordentligt. Klart är i alla fall (fast det visste jag ju redan, annars hade jag ju inte åkt hit) att ön har mycket att bjuda på i spaväg.

I onsdags till exempel var jag på tre lyxiga hotell i som tillhör Lopesangruppen. Det första var Villa Del Conde som har ett superfint thalassocenter med stora spasviter (behandlingssviter) som har fönster mot och direktkontakt med havet. Spat ligger både ute och inne och bjuder på flera fina våta och varma upplevelser som heta och väldoftande fuktiga bastur, jetstrålepool, döda havet-pool (saltvattenpool som man flyter i), grund pool för fötterna med stenar i som ger en zonterapeutisk effekt när man går på dem med mera.

Det här är nog ett av mina favoritspan faktiskt för att det både har en seriös hälsoambition (och inte bara ska vara coolt, designat eller ha festliga effekter för att locka dit folk) men också är både snyggt och har en lyxig atmosfär. Jag har skrivit om det förut så det är bara att söka här på bloggen.

Ett annat väldigt läckert och nytt hotell vi besökte, som kommer att få spa så småningom, var också ett Lopesanhotell, Baobab, som går helt i afrikansk stil. Jag kunde faktiskt inte låta bli att undsläppa ett imponerat wooooow när vi klev in längs den maffiga bryggliknande bron till hotellet; här har man verkligen satsat! Det tog cirka 3 år att färdigställa allt och nu har man ett gigantiskt komplex med inte mindre än 9 pooler, flera olika restauranger, en trädgård med utställda afrikanska trädjur i naturlig storlek, afrikansk inspirerad underhållning och mycket annat. Det ska bli väldigt spännande att se hur de kommer tolka att ett afrikanskt spa ser ut och har att erbjuda…!

Allra roligast var det nog ändå att få besöka och testa hotell Costa Meloneras och deras Corallium spa som jag hört så mycket om. Det lär vara Europas största och de har flera annorlunda spaupplevelser där som jag inte sett förut. Jag älskar när man vågar sig på att låta fantasin flöda och inte bara apar efter något man sett någon annanstans. Särskilt när detta kombineras med en hälsoeffekt.

Jag är nämligen av uppfattningen att om man skapar en aktivitet eller en atmosfär som går ”utanför ramarna” och stimulerar – eller lugnar – våra sinnen, med en dokumenterad och seriös hälsoeffekt så kommer man få ett bättre resultat eftersom man tar till sig detta bättre om man är avslappnad och släpper garden så att säga.

Corallium är både konstigt, oförutsägbart och häftigt. Det konstiga ligger i att de olika upplevelserummen ligger innanför dörrar i en helt vanlig korridor (sånär som på att den är i tjusig blank sten…kanske marmor, jag minns inte…). Man har förmodligen byggt om en del av hotellet, inte byggt nytt, så det är lite märkligt för det finns ingen klar definition när man går in i spat känns det som. Det oförutsägbara och häftiga ligger dock innanför dessa dörrar.

Utöver den bästa isgrotta jag upplevt (de brukar annars alltid vara problematiska med halkiga golv som man inte kan gå på), en het torr bastu, en fin kneippvandring, badgrotta med vattenfall i, ett superbra hamam och en härlig ångbastu, så fanns olika avslappningsrum som verkligen var något extra.

Det första liknande faktiskt en idé jag lustigt nog haft själv; the womb (livmodern). Här klev man in genom en skär skåra som väldigt mycket påminde om…ja just det; en kvinnas sköte! Det här låter ju väldigt märkligt jag vet, men liknelsen är inte helt dum. Inne i livmodern är vi nakna, kan bara vara, barn på nytt, blir pånyttföda…ja, symboliken kan tas ganska långt. Allt gick i ”köttrött” och skärt och man vilade på mjuka rödklädda vattensängar. Väggar, golv – allt var klätt i en skär heltäckningsmatta (!) vilket gav en lustig känsla.

Ett annat relaxrum var the lavadome där man kopplade av i vad som såg ut som en grotta som var upplyst i olika färger med en stenpelare i mitten där det droppade lite vatten. Kanske inget för den klaustrofobiska men för mig funkade det. Ett tredje rum som både syftade på avkoppling och hälsa var saltrummet helt byggt i salt från Himalaya. Det var inte ett av den man ser mycket av i Baltikum helt i vitt salt utan detta var byggt som i rosa-orangea tegelbitar fast i salt då och upplyst bakifrån. Väggar, bänkar, allt var i salt samt att golvet var täckt med grovkornigt löst salt. Utöver att det ska vara bra för andningsvägarna ska saltet tydligen balansera kroppens negativa joner vilket främjar hälsan (ja, hur det frågade jag mig också, får läsa på mer om det där…).

Hade lugnt kunnat stanna i flera timmar men hann i alla fall med en och en halv timmes spaupplevelse som gav mersmak. Heja Lopesan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier