Sol och saltvatten på Gran Canarias sydkust

Vad ska jag skriva på bloggen? beklagade jag mig för sambon till middagen, efter att jag mumsat i mig ett par gambas, några bläckfiskringar, fräscha grönsaker och avslutat med lite goda ostar, valnötter och doppat ett par frukter i chokladfontänen. Jag har ingen inspiratioooon, jag är så heeeelt sluuuut, gnällde jag vidare.

Tja, tyckte han, du får väl skriva just det: att du är så trött efter att besökt ett thalassocenter, fått massage och sedan ätit en fantastisk lunch med panoramautsikt över Atlanten, att du inte orkar skriva!

Jag smålog och insåg själv hur dumt det lät. Men faktum är att man blir trött av spa – och det vet väl ni kära läsare om några, eller hur? 🙂 Man blir skönt trött. Så där avslappnat, relaxat, supermjukt trött så att benen känns som spaghetti och hjärnan bara viskar sööööömn förföriskt till en. Men som ni ser har jag samlat mig för att i alla fall författa ett par rader om vår andra dag här på Gran Canaria!

Först: det är sååå härligt att ha lämnat vintern där hemma. Här skiner solen från en klarblå himmel och det är precis lagom varmt. Folk badar både i havet och i poolerna och jag vill göra likadant. Kanske får jag tid längre fram, men inte än för det här är ju ingen semestertripp utan hårt jobb (därav tröttheten).

Det här hårda jobbet började på Amadores Beach med lite fotosession och research av sandkvalitet och utbud innan det bar av vidare mot Gloria Palace Amadores Thalasso Hotel & Spa. Hotellet ligger uppe på en klippa precis vid Atlanten och 95% av alla rum har just den utsikten; 180 grader glittrande blått hav!

Det finns tre Gloria-hotell på Gran Canaria varav jag tidigare besökt det i San Augustin. Och nu även det i Amadores alltså. Dessa två hotells specialitet är deras thalassocenter, vilket de var först med på ön. Faktum är att Gloria i San Augustin har det största thalassocentret i hela Europa!

Ett thalassocenter är ett hälsocenter där ett bad i de varma saltvattenpoolerna inte bara är skönt utan bra för allt från leder, reumatism till psoriasis. Thalassobehandlingar – alltså sådana där man använder sig av olika element från havet – är också ofta slimmande och formande. Eftersom alger, som är en vanlig ingrediens drar ut gifter ur huden, är ett besök – gärna en hel vecka – på ett thalassocenter också perfekt för den som vill göra en riktig detox för sin kropp.

Med pressat schema hann jag bara med ett kort dopp i poolen innan det var dags för min behandling; en saltskrubb följt av en massage med en algkräm från märket Thalgo. Saltskrubben innehöll, utöver grovkornigt salt som rev skönt i huden och peelade bort alla döda hudceller, även eteriska oljor av bland annat ringblomma och eucalyptus samt alger. Min terapeut skrubbade hela min kropp med detta innan hon svepte in mig i plast och filt så att det riktigt skulle få verka, innan det var dags för en dusch. Avslutningsvis fick jag en riktigt bra massage med algkrämen.

Jag berömde faktiskt massagen särskilt, för även om den inte stack ut på något sätt, så var den sådär precis lagom (och då menar jag det positivt): inte för spamjuk så att jag bara väntade på att hon skulle ta i, inte för hård så att jag spände mig och inte kunde slappna av. Mina muskler fick sitt samtidigt som jag blev riktigt avslappnad.

För att orka morgondagens äventyr (och nattens, Isac är ju med på resan och bryr sig inte alls om ifall klockan är fyra, fem eller sex på natten när han bestämmer sig för att vakna…) är det nu läge att gå och sova. Jag kommer drömma sött, det lovar jag!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier