Om ni såg mitt schema skulle ni förlåta mig för att jag inte rapporterar varje dag, och om det är någon tröst så ja, jag HAR dåligt samvete att jag inte skriver…men det är fullt ös här från klockan sex varje morgon till sent då jag stupar i säng. Det har med andra ord varit tufft att hitta en lucka att sätta sig ner och samla intrycken och få ner dem på pränt.

Idag var vi i alla fall tillbaka till Lopesan Villa del Condes spa Corallium som enligt min mening är ett av världens främsta spa. Läget precis vid havet trots att det ligger mitt inne i turistområdet Meloneras är unikt, det är hur läckert som helst byggt och utbudet är bra samtidigt som de bjuder på en bra mix av både hälsa, skönhet och njutning.

Den lilla researchtruppen består denna vecka av mig, min son Isac och hans mormor. Vi fick kunglig behandling genom att vi fick tillgång till en av Coralliums exklusiva VIP-behandlingssviter mot havet med privat hydrotherapipool – sjukt lyxigt! Vi fick nyttja den hur många timmar som helst och även om barn egentligen inte är tillåtna (förutom på söndagar om de är över 12 år och i sällskap med en vuxen) så gjordes ett undrantag för oss och Isac släpptes in…

Medan mormor fick en antiage-ansiktsbehandling med Lopesangruppens nya egna hudvårdsserie som också heter Corallium, lekte jag och Isac i den privata poolen. Jag satte förstås aldrig igång jetstrålarna utan vi bara plaskade runt och njöt av det 32 gradiga vattnet. Han hade hur kul som helst, och förstås jag också!

När mamma, Isacs mormor alltså, var klar var det dags för mig. Jag fick på egen begäran en Slim & Sculpt-behandling för att trimma figuren lite :-). Syftet med en sådan är att eliminera celluliter och forma kroppens ”flobbiga” områden till det bättre. Nu ger det väl ingen enorm effekt på bara en gång, min terapeut rekommenderade mig att göra i alla fall tre sessioner, men jag tyckte ändå det var en bra investering plus att jag var nyfiken på hur de skulle genomföra den.

Terapeuten var strålande; både trevlig, korrekt och duktig på sitt jobb. Hennes stadiga tag arbetade bestämt igenom alla ”problemområden” som det brukar heta och tänk om hon hade kunnat eliminera alla valkar hon fick grepp om på bara en behandling – vilken kropp jag hade haft då, haha! 🙂

Nu varken sögs eller skars det ju utan det var (utöver den manuella bearbetningen) thalassoterapimärket Thalgo och ingredienser som kakao, alger och ingefära som förväntades stå för effekten. Thalgo är stort här vid sidan om det populära, spanska märket Natura Bissé, liksom att jag sett flera spa använda två för mig tidigare okända märken vid namn Alqvimia och Skaundor.

I alla fall. Efter att ha hoppat över skrubben (har fått TRE denna vecka redan, hjälp, inte mitt eget val, hur mycket ska hyn tåla egentligen, ajaj…) gick vi direkt in på massagedelen där koncentrationen låg på lår, rumpa, mage och överarmar. Efter det följde en inpackning som jag fick ligga med i cirka 20 minuter, insvept i plast och handdukar, och sedan en avslutande insmorning med olika krämer för olika kroppsdelar.

Jag är mycket positiv till denna behandling eftersom jag upplevde den både effektiv, behaglig och avslappnande på en gång. Min mamma var också lyrisk över sin ansiktsbehandling. Den bästa hon fått säger hon! Hennes hy sjunger och hon ser ut som Mona Lisa här med ett leende som verkar komma djupt inifrån…

Ja, det lät ju läbbigt präktigt och poetiskt, eller hur, men faktum är att efter att även ha hunnit bada oss igenom ett par av deras härliga bastur såsom två fuktiga – en väldoftande med en enorm ametistkristall och en örtvariant, och friska upp oss i olika upplevelseduschar och sedan vila ut på en uppvärmd keramisk bädd runt den vackra thalassoterapipoolen, så kände vi oss just så…ganska poetiska i sinnet ;-). Isac hade under tiden sussat sött under de snälla receptionisternas vakande ögon.

Jag har en massa mer att berätta men det är allt jag hinner med just nu innan middagen. Sen är det bums i säng – imorgon ska vi ut på något så äventyrligt som en undervattenupplevelse med ubåt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier