Hotel Lielupe, spahotell eller inte?

_MG_7969_1
Så här kan ett av de nyrenoverade rummen se ut på Hotel Lielupe. Foto: Heidi Rovén.

Vi såg fler hotell i Jurmala, Lettland, än Baltic Beach där vi bodde. Dels besökte vi Hotel Lielupe, ett hotell från 1982 med läge ett par hundra meter från stranden. Hotellet ingår i en kedja som heter SemaraH och höll som bästa på att genomgå en omfattande renovering med början från insidan. Resultatet såg ut att bli riktigt lyckat, även om de inte var helt klara än.

Jag kanske inte skulle gå så långt att jag kallade Lielupe för ett renodlat spahotell, men det fanns gym, frissa, ett wellnesscenter med behandlingsmöjligheter och en utomhuspool samt en simbassäng inomhus.

_MG_7958_1
Inomhuspoolen var stor och hade kobror för axelmassage. Foto: Heidi Rovén.

För att nå inomhuspoolen fick man först gå igenom ett enkelt omklädningsrum för att sedan komma ut i en mosaikkaklad bastuavdelning (med torr- och ångbastu) innan man nådde poolen. Poolen var stor, 25 meter och de hade planer på att lägga till en jacuzzi också.

Hur många behandlingsrum ska ni utöka med? frågade jag när jag fick höra att de bara hade två idag. Två var det förvånande svaret. Ni kommer få problem, tänkte jag samtidigt som jag också undrade varför man alls bryr sig om att erbjuda massager med fyra rum till en kapacitet på gissningsvis cirka 540 bäddar (de ska ha 269 dubbelrum när de är klara)? Det lär blir en större frustration än service till gästerna är min gissning, eller vad säger alla erfarna spahotell därute?

_MG_7957_1
Den mosaikbeklädda bastu- och duschavdelningen. Foto: Heidi Rovén.

På sikt lär det nog ändå bli ett populärt hotell, inredning och restaurang var fräsch och intrycket jag fick var att de välkomnade familjer och satsade på barnklubb, lekhörnor, familjerum och så vidare. Kanske blir det återbesök när de är klara för att se hur det har gått! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier