Lettiskt spa satsar på bärnsten

_MG_8014_1
Behandlingsrum/svit inrett för par som vill njuta av sköna behandlingar med bärnsten. Foto: Heidi Rovén.

Amber spa (boutique hotel). Jag hade hört om det i flera år men aldrig kommit dit. Att bli peelad och behandlad med bärnstensdamm, kunde det vara något? Det lät onekligen spännande.

På flera mässor och dylikt hade jag fått berättat för mig om de vetenskapliga bevisen; bärnsten ska innehålla en slags syra som påstås vara välgörande (för immunförsvaret?). Som alltid – hur spapositiv jag än är – frågar jag mig ändå hur mycket av detta kroppen kan tillgodogöra sig under en massage, skrubb, inpackning…men som bekant kan tron försätta berg 🙂 !

Den dag i Jurmala vi hade en guide nämnde jag detta för henne; visste hon något om Amber spa? Det hade varit intressant att se. Vi hade en toppenguide, lyhörd och flexibel, och medan vi besökte Lielupe styrde hon till min lycka snabbt upp ett besök på Amber spa.

_MG_7990_1
Vänt/relaxrummet på Amber Spa. Foto: Heidi Rovén.

Själva hotellet kunde vi inte se tyvärr, deras 21 rum var alla fullbokade. Intressant, med tanke på vad jag skrev i mitt förra inlägg om Hotel Lielupe, var hur många behandlingsrum de hade på Amber Spa: 16 stycken för att tillmötesgå 42 gäster (räknat på dubbel beläggning per rum). På Lielupe hade man 4 behandlingsrum på 540 gäster…

Redan i receptionen var bärnstenskopplingarna många; stenar, planscher, tvålar, produkter…allt med bärnsten. Förutom bärnstensproduker använde de italienska Comfort Zone i sina behandlingar.

Inne i själva spaavdelningen – inte alls modern eller märkvärdig men ändå med viss charm, hade de allehanda tekniska faciliteter som mer såg ut som tortyrredskap än hälsoinstrument (!). Vi fick vi även se deras ”amber suite”.

_MG_8003_1
Amber suite. Foto: Heidi Rovén.

Spasviten för två personer, eller en hel familj, hade upplyst bärnstenskross på väggarna. ”Bra att andas in då bärnsten innehåller en syra som renar kroppen” förklarade Peteris Grinbergs, hotel manager som var den som visade oss runt. Här kunde man också bada bastu, duscha av sig, få massage och koppla av.

Men det var inte bara initiativet att förankra sin spafilosofi i ett lokalknutet material som imponerade på mig, även deras engagemang och utbud för barnfamiljer. Till exempel anordnade de Kids camp varje dag (för 25 euro) där barnen under ledning av ledare fick roa sig med dans, pyssel, spel och bad. Simlektioner med simtränare för barnen var dock gratis!

Amber spa hade även skönhetssalong, frisör, bowlinghall, pool, gym och bastu. Varje dag förutom tisdagar sätter de igång en russian banya (rysk bastu) som är fri för hotellgäster att nyttja. Sneglar man på hotellsajter på nätet har Amber Spa Boutique Hotel fått mycket högt betyg av sina gäster. Tyvärr hann jag inte pröva någon behandling så det står kvar på to-do-listan!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier