pärnu-tervise-paradiis3

Idag har varit en intensiv och spännande dag. Jag har sett inte mindre än tre ”nya” spahotell här i Pärnu. Jag skriver ”nya” eftersom alla funnits sedan tidigare, ett har jag bott på tidigare och ett har jag även besökt tidigare.

Dagen började med att vi checkade ut från Hedon Spa & Hotel där vi hade bott två nätter och trivts mycket bra. Det enda var den närliggande nattklubben som höll mig vaken om nätterna; dunk dunk dunk – ja ni fattar. Jag frågade i receptionen och den är bara öppen på sommaren så åk gärna till Hedon men före eller efter sommaren (i alla fall om ni vill kunna sova gott).

pärnu-tervise-paradiis2

Tillbaka till dagens spahotellvisningar. Efter att vi checkat ut från Hedon flyttade vi till ett annat hotell nära stranden; Tervise Paradiis. Detta hotell besökte jag för många år sedan, jag kom ihåg den stora vattenparken med rutschkanor och annat för vattenglada barn, men ljudnivån därinne kom jag inte ihåg…

Det första vi gjorde var att bada. Efter lite letande var det låg (hotellet är stort) och lite upp-och-ner-spring från och till rummet (man var tvungen att ta med handdukarna från rummet) gick vi äntligen in.

I omklädningsrummet fick jag se en scen som gjorde mig lite chockad men som också fick mig att inse hur annorlunda det är i ett land där bastubadande är något av det mesta naturliga man kan tänka sig. En mamma tvingade ner sin lilla flicka i kalldipp-poolen som bara höll 10 grader. Flickan, max 3-4 år, tjippade efter andan och gnällde förståeligt över det kalla vattnet medan mamman stod och blockerade poolstegen. Det lilla jag förstod var att mamman verkade tycka att det var bra att flickan badade kallt innan de gick in i bastun (eller om de just kom därifrån). Rena terrorn tyckte jag som knappt vill bada Isac i poolvärme under 25 grader :-).

pärnu-tervise-paradiis1

Tervise paradiis ÄR ett paradis för badglada barn och familjer. Här finns strömmar, vattenfall, grottor, höjder att hoppa från, djupa pooler, grunda pooler, varma bubbelpooler, något mindre varma pooler, flera vattenrutschkanor av olika längd med mera. Utomhus fanns också en pool liksom soffor och solstolar.

Full fart och kul i kubik verkade de flesta tycka. För en spafantast var det kanske inte riktigt lika paradislikt; ljudnivån slog emot mig som en vägg när jag gick in och jag var faktiskt ganska glad när jag var tvungen att gå därifrån för att hinna till nästa visning efter en stunds lek. Mer om nästa spahotell i nästa inlägg.

Imorgon ska jag testa en ansiktsbehandling på Tervise Paradiis också, för inte att förglömma – detta är inte bara ett familjeanpassat lekland med vatten utan också ett hälsocenter.

One thought on “Ett hälsoparadis i Pärnu

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier