pärnu-hedon-spaa-hoolitsus-1
Behandling pågår på Hedon Spa. Foto: Hedon spa & hotel.

I över 10 års tid har grundaren av Cinq Mondes, som betyder fem världar på franska, samlat några av värdens bästa spabehandlingar och upplevelser. Urvalet har skett på kriterier som att de ska vara autentiska, hålla hög kvalitet och vara ceremoniella.

Cinq Mondes skönhetsritualer kombinerar behandlingar, massagetekniker och sparitualer baserade på urgamla skönhets- och wellnesstraditioner från olika regioner i världen. Dessa finns nu att uppleva på Hedon spa & hotel som öppnade i Pärnu för bara ett år sedan.

pärnu-hedon-spaa-hooolitsus
Foto: Hedon Spa.

Ritualerna från Orienten innehåller till exempel en nordafrikansk hammam-ceremoni med aromacolour-terapi, en rengörande detox-behandling med arabisk lera och rengörande och exfolierande skrubb med traditionell nordafrikansk Beldi black soap.

På menyn hittar man även en upplyftande kinesisk benritual för trötta och svullna ben, aromatisk skrubb med sällsynta och värdefulla kryddor samt olika ayurvediska ritualer. Den långa behandlingslistan innehåller också spännande kurer som bad med extrakt av kusttall, Rémy-Martin-cognac och vitaliserande isbollsmassage.

Ansiktsbehandlingarna har tagit inspiration både från Japan i olika antiage-tekniker som Ko Bi Do och exotiska blommor och frukter från Bali som ger naturliga AHA-effekter och aromatisk avkoppling.

Med tanke på att spat är helt nytt är priserna humana. En 60-minuters behandling börjar på 49 euro. När man checkar in får man dessutom en rabattcheck på 10 euro som gäller på alla behandlingar på en timme eller längre. Se bara till att boka i tid – det är populärt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier