Algoane-behandling på Tervise Paradiis

IMG_20150706_080245_low

På morgonen innan vi checkade ut från Tervise Paradiis besökte jag behandlingsavdelningen för test av en ansiktsbehandling. De märken de främst jobbar med är Matis och Algoane. Jag skulle få prova en Algoane-behandling. Algoane grundades i Frankrike 1968 och produkterna är baserade på marint innehåll, framförallt extrakt av sjögräs.

Priserna var högst humana, men med tanke på min upplevelse av badcentret (mer stök än spa) så förväntade jag mig ärligt talat inte särskilt mycket. Men, så fel jag hade!

Efter att jag anmält mig i spareceptionen blev jag hänvisad att sätta mig ner utanför behandlingsrummet och vänta. Strax därpå kom min terapeut ut och välkomnade mig. Jag tror hon hette Elina, i vilket fall var hon helt suverän.

Glad, trevlig, avslappnad och informativ. Hon förekom alla frågor, berättade vad jag skulle göra, vad hon skulle göra och vilka steg behandlingen innehöll. Behandlingsrummet var stort, luftigt, ljust och högt beläget med utsikt. Allt jag behövde göra var att lägga mig ner och njuta 🙂 .

Trots att Matis stod på all inredning och handdukar var detta alltså en Algoane-behandling. Syftet var att ge torr, solad sommarhy fukt. De steg som ingick var rengöring med mjölk, peeling, avtvätt, en lång underbar massage med serum, mask, avtvätt igen och slutligen applicering av dagkräm. Elina gjorde verkligen alla steg på ett behagligt och perfekt sätt, jag var mer än nöjd!

IMG_20150706_083455_low

Plus också för hennes flexibilitet; när jag låg där med min ansiktsmask kom jag på att jag ju ville färga fransarna också. Hade hon tid? Gick det? Hon var egentligen fullbokad men hon tog den lilla pausen emellan kunderna (10 minuter) och gjorde detta vilket jag var mycket tacksam för!

Även fransfärgningen utförde hon perfekt. Jag frågade varför det ibland svider så mycket och ibland inte känns alls. Hon förklarade då att en del terapeuter rengör vått vilket gör att färg och medel kan rinna in i ögonen – och det svider (jo tack, jag vet…). Hon däremot valde att rengöra torrt vilket gjorde att jag inte kände någonting alls. Och resultatet blev super; visserligen har jag mörka fransar i mig själv men nu syns verkligen varje millimeter vilket gör att de ser ännu längre ut och nymålade redan när man vaknar 🙂 .

En sådan här 45 minuters ansiktsbehandling på Tervis Paradiis med syfte fukt kostade 32 euro vill jag minnas, de hade även en annan lika lång variant för ynka 27 euro (!) på promo. Fransfärgningen gick på 5 euro. Rena fyndet med andra ord! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier