Sådärja! Inte en pinal är packad än men mina texter är skrivna och snart stänger jag datorn här för att fira sonens 2-års dag! Och imorgon sätter vi oss i bilen för att rulla på Tallink Siljas fartyg Victoria som ska ta oss mot Estland.

Yepp, det är alltså dit jag ska för min nästa spavistelse, och banne mig jag tror nästan det kommer bli som en slags semester (får se om jag minns hur man bär sig åt ;-)). Där ska jag i alla fall göra en repris av den hälsoresa vi gjorde för ett par år sedan då vi var i Haapsalu och bodde på spahotellet Fra Mare. Följde du inte bloggen då eller vill friska upp minnet, sök på ”Haapsalu” eller ”Fra Mare” i sökfönstret här intill så ser du alla gamla inlägg från den resan.

Jag har faktiskt längtat i veckor och är supersugen. Dels för att komma bort från kontoret och får vara ute massor, dels för att jag ska få ägna mig åt det jag älskar mest (förutom min familj då förstås): spa! Men också för att det är en så behaglig och enkel resa. Man packar in allt man vill ha med i bilen, rullar ner till Värtahamnen och på båten! Ombord finns också lite ”spagöra” om man vill och så får jag ju in det här med kryssning också, ett annat stort intresse.

Och så Haapsalu. Om än omärkvärdigt så är det så mysigt och det är väl just det som gör det så lätt att koppla av där. Dessutom är det ruskigt billigt. Ja, ni lär väl knappt tro mig om jag säger att vi för en veckas boende inkl. frukostar, middagsbuffet varje dag och TVÅ behandlingar per dag, betalar under 2000 sek per person! Nej – inte per natt utan för hela vistelsen! Och nej, det är inget Heidi-specialpris utan ett erbjudande som gällde alla (det gällde t o m den sista maj och så vitt jag vet är de fullbokade men kolla nätet, de har ofta bra erbjudanden på sin hemsida). Jag hittade det här på hälsomässan i höstas när hotellet ställde ut där. Självklart nappade jag direkt :-).

Överhuvudtaget så är maj en superbra månad att åka på spa. Har just klickat runt på en massa hemsidor för de olika spahotellen och alla har bra priser och paketerbjudanden nu. Varför? Jo om jag får gissa så tror jag helt enkelt att det är så att få åker på ”semester före sin semester”, som de flesta tar senare när det blivit varmare. Hotellen gapar tomma och bättre att få in några pengar än inga tänker väl ägarna. Så rätt så rätt tycker jag – och jag tycker du ska utnyttja situationen precis som jag!

Åk och njut någonstans snart – kanske redan i helgen! Spa är en superbra nervarvning och investering i den egna hälsan.

2 thoughts on “Estland nästa!

  1. Kul att du gillar Estland. Det gör jag med. Bra att Estland har en turistbyrå i Sverige och bra att de har en hemsida på svenska visitestonia.com

    1. Absolut! Både att jag gillar Estland (längtar redan tillbaka!) och att det är bra att det finns en hemsida på svenska att konsultera 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier