Sparapport direkt från Tallinks M/S Victoria någonstans på Östersjön. Vis från tidigare misstag var det absolut första jag gjorde när jag kom ombord, att gå till den lilla bastuavdelning och boka in mig på ett par spabehandlingar. Till min lycka hade de utökat behandlingssortimentet sedan sist, och nu fanns en hel radda att välja på; både kropps-, hand-, fot- och ansiktsbehandlingar. Dessutom till bra priser eller vad sägs om en halvtimmes ryggmassage för 162 kr?!

Fråga mig inte vad det är i vattnet…jag vill nog inte veta.

Så efter en suverän middag (hälleflundra på linsbädd) begav jag mig till plan 9. Min terapeut, estniska Linda, verkade till en början oroväckande butter. Hon hälsade inte, presenterade sig inte och sa faktiskt inte mycket alls. Men under vår lilla tid ihop tinade hon upp och leendet breddades mer och mer. När jag gick, gick jag som en vän hon önskade ombord mycket snart igen 🙂 .

Men ok – vad gjorde jag då? Sanningen är att jag på sistone levt högst ”ospaigt”. Med det menar jag att jag slarvat med både träning och att pyssla om min kropp. Jag har mest suttit vid datorn och sprutat ur mig artiklar. Med följd att min kropp känns stel, svullen och obekväm. Jag bestämde mig snabbt för att satsa på en avsvällande benmassage med svalkande mask följt av en behandling jag varit nyfiken på mycket länge men ännu inte testat; Aqua Detox – ett elektrolytiskt fotbad.

Syftet är att rena kroppens celler från toxiner vilket kortfattat sker genom att spiralformade elektroder i vattenbadet alstrar positiva och negativa joner som leder till att lagrade gifter dras ut ur kroppen. Jag var grymt nyfiken under hela processen och kunde efter ett tag både känna hur det pirrade svagt, samt se hur vattnet sakta ändrade färg. Tack och lov var resultatet ingenting mot de läskiga bilder jag sett tidigare på folk som suttit med fossingarna i mörkbrunt vatten. Mitt blev gulfärgat, så jag var väl inte så farligt förgiftad, men något verkade det dra ut i alla fall. Och jag skulle fortsätta dricka vatten hela kvällen – vilket jag ska ta och göra nu! Av ljudvolymen att dömma lär jag vara ganska ensam om det ombord :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier