Baddräkt vs Bikini

Jag håller på och packar inför min Baltiska Spatour, och väderprognosen lovar gott så nu åker sommarkläderna fram med kortare byxor och kjolar! Självklart ska badkläder ner i väskan också, för även om det inte blir tid eller tillräckligt hett för att sola vid någon pool eller strand så ska jag ju besöka flera spa.

Denna fina men ganska präktiga modell är från Abecita.

Badkläder är faktiskt ett ganska intressant kapitel när det gäller spa. Jag har själv inte riktigt bestämt mig än om det är baddräkt eller bikini som är det bästa. Ofta packar jag både och. Baddräkt känns bättre när man är inomhus under vår/höst/vinter-halvåret, men samtidigt är det ju ingen höjdare att svettas påklädd i nylonmaterial i en bastu, och när man sen ska in på en skrubb eller massage blir det till att krypa ur och rulla ner dräkten på höfterna. Bikini känns ju mest rätt nu sommartid men att kliva ut från omklädningsrummet och blotta sin bleka kropp när man ska ner i en bubbel- eller saltvattenpool är ”sådär” kul.

Sen har vi kapitlet modeller; tai, maxi, hipster, högt/lågt skuret, halterneck, push, båge eller båglöst, vadderat eller inte, fri rygg eller helklätt…ja det är en hel djungel! Men en kul sådan 🙂 Vissa spa, som till exempel Yasuragi Hasseludden, är så föredömliga att de bjuder på en baddräkt när man anländer för sin spavistelse – dessutom sitter modellen riktigt bra och är lagom på alla sätt; lagom högt skuren, lagom bar, lagom klädd etc. Har ett välanvänt gäng av dem!

Jag ska hålla ögonen öppna i alla spahoppar jag passerar nu på resan, vem vet – jag kanske hittar det ideala spa-badplagget. Hoppas den i så fall är i min favoritfärgkombination; turkost och brunt…

One thought on “Baddräkt vs Bikini

  1. Det absoluta spaplagget nr ett är ju det man använder i Tyskland. Lätt att rengöra, hygieniskt och inte i vägen vare sig vid massage, inpackning, bastu eller bad.

    Bara skinnet har jag för mig att det kallas…;-)

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier