Att lära sig att ta regelbundna pauser är lättare sagt än gjort. Det är något man ständigt måste påminna sig själv om, och som faktiskt är nödvändigt för att kunna fungera i längden. Har man mycket att göra ursäktar sig många med att de inte har tid, men faktum är att en paus kan göra att du blir mer effektiv, så att du ändå inte ”förlorar” någon tid i slutänden.

Jag är petig med formen de filar till, men den här unga tjejen som bara jobbat för Hera i 7 månader var superduktig!

På reserach-resorna kan det också blir väl hektiskt ibland, därför är man alltid lika glad åt pauserna som ges. En lugn för- eller eftermiddag gör att man landar och kan sortera intrycken. Kropp och sinne får komma ikapp. Imorse hade jag tid för både en manikyr och en lugn frukost, en klar mix av business och pleasure i mitt fall!

Just nu befinner jag mig på Tallink Spa & Conference Hotel. Hotellet, som öppnade förra året, ligger i Tallinn helt nära färjeterminalen och har en helt egen stil väl värd att upptäcka. Utifrån ger hotellet ett modernt intryck av stål och glas, medan det inuti är en kaskad av färger, ljus – och vatten. Mitt i byggnaden ligger Aqua Spa med poollandskap, kissande statyer, lekfulla former och skulpturer, relaxhörnor och flera olika bastur och duschar. Populärt är att sitta i en av bubbelpoolerna och beställa sig en drink direkt från den poolnära baren.

När det gäller behandlingsbiten samarbetar spahotellet med salongskonceptet Hera. Hand-, fot-, ansikts- och hårbehandlingarna görs i skönhetsdelen medan alla kroppsbehandlingar utförs i den separerade massageavdelningen en trappa ner. Igår gjorde jag ett besök där och prövade en Antiwater, en timmes lång helkroppsbehandling med sammetslen massage, lyxiga kroppsserum från Sothys och svalkande inpackning med avsvällande effekt. Kombinationen av den fina miljön och den kompetenta terapeuten gjorde upplevelsen mycket behaglig. Och gav definitivt mersmak! 🙂

Senare idag beger jag mig till Riga där den baltiska spatouren fortsätter…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier