Aqua Detox – fotbadet som renar din kropp

Överst ser ni vattnet i början av behandlingen, underst hur brunt det var i slutet…!

OBS! Se detta nya inlägg! Allt detta kan vara en ren bluff har jag nu fått höra 🙁

Den sista behandlingen jag gjorde på denna spasemester var ombord på Baltic Queen. Ni fattar att jag är dedikerad (eller galen kanske) när jag bokar en fotdetox klocken 07.30 på morgonen!!!

Vad är då en fotdetox? På behandlingsmenyn som finns ombord står det ”Utrensande av toxiner” under ben- och fotvård. På 25 min ska man för 27 euro bli av med gifter som ansamlats i kroppen. Och detta utan smärta eller ansträngning :-). Lät bra tyckte jag och bokade, dessutom var jag så nyfiken på om det skulle komma ut något alls eftersom jag nyligen gjorde det här detoxprogrammet ”Conscious detox” (se tidigare inlägg här på bloggen).

Det är företaget hera som sköter alla behandlingar och skönhetsvård på Tallinks fartyg och hotell. Hera ägs av Tallink Silja men den upmärksamme som reser en del och intresserar sig för sådana här saker märker att priserna inte alltid är desamma! På resor till och från Estland är de nämligen lite billigare!

Ombord på Baltic Queen hade ett spa ursprungligen ritats in av arkitekterna men ägarna tyckte det blev för dyrt och strök såväl skönhets- som hårsalong. Det som fick vara kvar var bastun och poolen som jag skrev om här tidigare. Nu huserar en ensam terapeut i en hytt som gjorts om till behandlingsrum men det är inte så illa som det låter. Det är faktiskt helt okej.

Den estniska stilen är väl inte direkt överväldigande, överdrivet omhändertagande eller varm direkt – men de öppnar upp efter ett tag, är väldigt vänliga och varma under den till synes lite kalla ytan ;-).

Först nästan gapade jag dock när terapeuten räckte mig (utan ett ord) en broschyr när jag undrade om hon kunde berätta lite om behandlingen. Och det var inte för att hon inte pratade engelska. Men efter en stund lossnade det och hon tinade upp.

Vad som händer under den här behandlingen är i alla fall att man sitter med fötterna i ett fotbad med ett par skedar salt i. Badet är kopplat till en mackapär som – om jag fattat rätt – sänder ut ett flöde av elektroner som drar ut gifter och toxiner ur kroppen. Efter ett tag börjar vattnet färgas brunt och är man exempelvis rökare kan det sluta med att man inte ens ser sina fötter till slut på grund av alla äcklig sörja som simmar runt i fotbadet!

Vad hände i mitt fall då? Ja, till min besvikelse var det inte kristallklart vatten i badet när behandlingen var över utan lätt brunfärgat och med en simmig yta (blä). Om det är sådant jag aldrig kunnat äta och träna bort, eller om mina sista lite mer tillåtande dagar på sparesan sabbade allt vet jag inte – men man skulle ju också kunna se det som att jag fick valuta för pengarna ;-).

Glad var jag i alla fall när det var klart att det där som lämnades kvar i det smutsiga fotbadet inte längre finns i min kropp!

One thought on “Aqua Detox – fotbadet som renar din kropp

  1. Nu kan jag avslöja vilket webbtv-team det var som var hemma hos mig för en tid sedan. Jag fick inte skriva något om det då, men det var Anna Bäsén från Expressen.

    Anna Bäsén är medicinreporter på Expressen och gör bland annat avslöjande reportage om o

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier