Test av 3 Décleor-produkter; rengöring, vatten och elixir

Tid för hemmajobb! Vilket det i och för sig för det mesta är för mig (när jag inte är ute och testar spa eller reser). Ändå, eftersom mycket stannat av känns det som perfekt läge att ta tag i alla högar kring skrivbordet och inte minst alla produkter som samlats för test – men inte blivit av att jag testat.

Så! Nu stänger jag in mig (bokstavligen) i badrummet och kör lite ”powertesting” för att hitta någon ny favorit att tipsa er om. Även i karantän behöver man ta hand om sig och sin hud, ja kanske extra mycket då. Plus en sak till – det är rätt skönt att få något annat att tänka på ett tag…

Då jag bara har minisar av många produkter tänker jag inte skriva ”produkttester” som jag brukar då jag känner att det inte blir rättvist mot dem jag tidigare testat grundligt i flera veckor före recension, detta framförallt när det gäller ansiktsvård. Om en mini räcker till två max tre användningar/insmörjningar så kommer jag varken hinna se positiva resultat eller negativa reaktioner på den korta tiden.

Vad jag däremot tänker göra är att ge ett allmänt intryck och det är ju alltid något tänker jag. Så, here we go och först ut är några Décleor-produkter.

Décleor Cleansing Milk

Inte säker på att detta är exakt samma formula som säljs ute nu ens men de lär ju i alla fall inte ha gjort den sämre. Den jag har innehåller essentiella oljor och vatten och är avsedd för tvätt och rengöring av såväl ansikte som ögon. Den har en vit, mjölkig konsistens och känns väldigt behaglig och mild att använda.

Jag tänker mig att denna produkt passar en känslig, torr hud. Jag har testat den både för att tvätt av smink (foundation med mera) och även när jag inte haft någon make up på mig alls (vilket oftast är fallet när jag bara jobbar hemifrån). För att få bort en kraftigare make up vill jag nog tvätta flera gånger och även använda ett ansiktsvatten efteråt men för en daglig enkel mild rengöring är mitt intryck att den passar fint!

Décleor Tonifying Lotion

Samma här, är inte säker på att formulan som säljs nu är exakt samma som i provet jag har, men namnet är nästan samma så gissningsvis är de inte alltför olika. Även detta ansiktsvatten innehåller essentiella oljor och vatten och den har en mycket fräsch god lite blommig doft.

Min upplevelse av detta ansiktsvatten är mycket positiv, den känns både effektiv och mild på samma gång. Färgen på bomullstussen avslöjar efteråt att den ”gör sitt jobb”, det vill säga tar bort reter av make up och annat. Om jag inte tål en produkt så får jag nästan genast (efter första användningen) plitor och rött knotter men inte av denna. Huden känns lugn och fräsch utan att bli uttorkad.

Décleor Aromessence Néroli

Néroliolja får man från apelsinblomman som man vanligtvis kallar den, egentligen blommorna på pomeransträdet. INCI-beteckningen är Citrus aurantium amara flower oil och den tillhör mina absoluta favoriter när det gäller aromaoljor och dofter!

Här har Décleor tagit fram en ”comforting concentrate” som det står på flaskan, ett slags serum, tänkt att lugna stressad hud. Oljan verkar som en bärare av den följande hudvården (en av Décleors dagkrämer). Detta elixir är verkligen underbart och ger rik näring, lyster och en härlig doftupplevelse i badrummet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier