Idag ska vi åka på spakryss! Vi tar Viking Lines fartyg Cinderella (för övrigt det mest miljövänliga fartyget på Östersjön, det är till och med världens renaste motordrivna fartyg i sin storleksklass) och tuffar ut mot Mariehamn för en liten dygnskryssning med god mat och spabehandingar.

Jag har kryssat med Cinderella förut, och gillar verkligen deras spaavdelning. Faktum är att jag gav dem bästa betyg i min artikel om ”Östersjöns flytande spa”! Dels är spa’t mysigt, fräscht och erbjuder mycket för att vara ombord på ett relativt litet fartyg med ett par år på nacken. Dels minns jag att terapeuterna höll toppklass, och det är ju a och o för en bra upplevelse. Dessutom var det taxfree-priser även i deras spa vilket ju inte alls gjorde något! Cinderellas spa använder Kerstin Florians produkter och behandlingar, och vem som helst kan göra en lätt jämförelse av priserna med ett KF-spa iland; till sjöss är det i flera fall uppemot halva priset.

Som ni förstår är jag rätt nöjd över schemat för min midsommardag, redan ikväll när Cinderella lägger ut påbörjas njutningarna i spaavdelningen. Jag har bokat en parbehandling till mig och sambon, fast det vet han inte om än :-). Sen imorgon ska vi pröva fler behandlingar, jag kanske testar en Detox Marine, kanske en uppfriskande eukalyptus-skrubb, vi får se!

ps. Vi väljer alltid att äta i Cinderellas à la carte-restaurang Food Garden. Maten är suverän och priserna bra. Hoppas vi blir lika nöjda ikväll som vid tidigare tillfällen. Dessutom har vi en lyxhytt (se nedan). Borde bli rätt så najs…Vi har lyxB-hytten (lyxA = dubbelt så stor men den var slut)…såg sen att det fanns en BASTU-svit också!!! Hur läckert hade inte det varit? Det får bli i vinter 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier