Spa – mer än krämer och massageteknik

Ännu en solig dag i Haapsalu! Vår vistelse börjar närma sig sitt slut vilket känns sorgligt förstås eftersom vi haft det så skönt och bra här. Min slutgiltiga resultatrapport tänkte jag vänta med tills imorgon, nu ska jag berätta om gårdagens behandling, en Algoane slimming body care.

Algoane är ett australiensiskt thalassomärke, det vill säga ett produktvårdsmärke som bygger på havets element. Behandlingen var ganska omfattande och lät bra i teorin, tyvärr fick jag en mindre bra terapeut. Ja, för första gången måste jag tyvärr ge ett negativt ”betyg” härifrån Fra Mare, jag var inte nöjd alls med gårdagens behandlingsupplevelse…

Jag ska inte tråka er med minsta lilla detalj men i stora drag var det framförallt en sak som förstörde den annars tekniskt väl utförda och säkerligen effektiva kuren; bemötandet av kunden – det vill säga mig – och alltså precis det som min bok, Spaterapeutens 10 budord handlar om.

Helkroppsbehandlingen utfördes i tre steg; först peelades huden över hela kroppen, därefter torkades kroppsdel för kroppsdel av. Nästa steg var en alginpackning som mixades med eteriska oljor av bland annat rosmarin och lavendel. Efter att allt duschats av fick jag en massage/insmorning med en avslutande kräm som det gissningsvis också var alger/utdrivande element i. Behandlingen gick ut på att minska överflödig vätska och svullnader i kroppen samt driva ut slaggprodukter.

Terapeuten bröt mot flera av budorden, och hon fick mig varken att känna mig trygg, bekväm eller avslappnad. Till exempel så var hon inget vidare på handduksteknik och tyckte ofta det var bättre/ mer praktiskt att ta bort alla handdukar så att jag låg med kroppen blottad (förmodligen av slöhet eller lathet så hon slapp tvätta handdukar om hon var rädd att det skulle komma lite inpackning på dem?).

I slutet när jag skulle sätta mig upp höll jag en handduk kvar framför mig men fick inte behålla den ens två sekunder tills jag satt på mig badrocken utan hon ville ta den ifrån mig och började kommentera det hela. Rätt pinsamt, och ohövligt tyckte jag.

Att hon också verkade ha ett behov att försvara sig/kommentera saker under behandlingen kändes onödigt. Kanske en kulturfråga, kanske var hon rädd, eller nervös – men det var ändå synd. Sa jag till exempel att jag kände mig lite kall (efter duschen) och undrade om hon ville vara snäll och stänga fönstret, så började hon förklara att det var ju därför hon frågat i början av behandlingen om fönstret kunde vara öppet bla bla…istället för att bara stänga fönstret. Att man känner sig sval/kall efter ett tag under behandlingen är ju inget konstigt, man ligger ju still och särskilt om det ingår våta moment så är det lätt att bli lite frusen.

Hur som helst kändes kroppen bra efteråt även om sinnet inte var särskilt avslappnat, och nu är det dags för en lyxigt sen söndagsbrunch. Sen får vi se vad dagen mer har att bjuda på!

Ps. Vi fick inte fota för den här terapeuten så därför har jag inga bilder att illustrera behandlingen med.

2 thoughts on “Spa – mer än krämer och massageteknik

  1. Det var synd att terapeuten inte var så duktig som förväntat. Handuksteknik är bland det svåraste, men det ska det alltid finnas gott om. För övrig ser bilderna fina ut utifrån hemsidan. Verkar mysigt.

    Hälsningar!

    1. Ja även om någon är lite tafflig och inte riktigt klarar att göra det elegant, så gör det mindre om man ändå känner att de försöker för kundens skull.
      Men visst var det mysigt annars, jag tycker det kan vara lite avväpnande och avkopplande med sådana här icke-trend-span, så länge man känner att det finns behandlingar och faciliteter att välja av för kropp, hälsa och själ :-).

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier