Sabi Sands är en kroppsvårdsserie från svenska Dharmazone, ett Laholms-företag som drivs av eldsjälarna Tina Brunius och Peter Ferdinandsson. Deras första mycket uppskattade serie heter Möllevik och båda serierna finns idag på många spa och kan även köpas på nätet.

Temat för deras företag/hudvårdsserier är att man genom användningen ”reser” till en plats och att varje serie bygger på en viss terapi. Möllevik är thalassoserien med tång och havsingredienser, Sabi Sands är inspirerad av Afrika och bygger på fangoterapi – det vill säga lera/jord.

Jag är mycket förtjust i Möllevik-serien. Kvaliteten är mycket hög, innehållet rent och effekten god. Den doftar ganska annorlunda dock så jag kan förstå om vissa har svårt för den. Kan man inte med alger, tång eller havsdoft så tycker man säkert alla produkter luktar våt hund :-). Personligen älskar jag att det doftar ÄKTA och inte en massa konstgjord parfym. Dofterna kommer av de naturliga ingredienserna och eteriska oljor. Jag behöver bara sluta ögonen så tas jag direkt till en varm klipphäll på västkusten en härlig sommardag!

Självklart har jag länge varit nyfiken på om Sabi Sands skulle imponera på mig lika mycket. I serien ingår en rad produkter; rengöring, ansiktsmask, peeling både för ansikte och kropp, ansiktsvatten, massageolja, body butter, handkräm, dagkräm, ansiktsolja , bad och vårdande nagelolja. Utöver mineralrika leror innehåller produkterna ekologiska råvaror som till exempel arganolja, rött te, hibiskus, sheanöt och avslappnande eteriska oljor. Ansiktsoljan har till exempel ekologiskt innehåll till 98,7 %!

Enligt Dharmazone har Sabi Sands-serien följande egenskaper:
– antiage
– fuktgivande
– antiinflammatorisk
– renande
– lugnande, jordande, djupavslappnande, släpper spänningar och lindrar värk
– lämpar sig för oren hy, åldrad hy samt känslig och solskadad hud

Jag har testat tre produkter i serien; Eco Face Booster, Eco Nail Repair och Eco Hand Cream.

Eco Face Booster är en ansiktsolja med antiage-effekt som jag första gången spillde ut över halva skrivbordet eftersom jag inte var beredd på att det satt en pipett i locket (jag trodde den hade pump). Det blev lite smetigt… Nu vet jag, är försiktig 🙂 och tycker att det känns lyxigt att fördela oljan droppvis med pipetten. Gissningsvis är det karotenet som ger huden en gyllengul ton vid insmorning. Oljan känns i alla fall väldigt närande utan att vara ”tungt fet” och går fint in i huden. Doften är dock lite stark för min smak, men jag återkommer till det…

Nagelolja älskar jag, Eco Nail Repair blev därför genast en favorit. Mina nagelband är torrare än torrast nu när jag har barn och ständigt sölar med vatten (och inte alltid hinner smörja in mig – dessutom är jag noga VAD jag smörjer in mig med eftersom jag vet att Isac kommer att äta upp det!). Denna är härlig, och doftar av solmogen apelsin. Jag sprutar ut så lite som möjligt – oljan är dryg – i ena handflatan och doppar andra handens alla naglar i det. Sedan masserar jag och smörjer nagel för nagel så att alla nagelband blir ordentligt insmorda. Redan efter ett par kvällar märktes effekten; nagelbanden ser mycket finare ut. Över oljan toppar jag med Eco Hand Cream; krämen innehåller bland annat ekologisk arganolja och sheasmör som skyddar och reparerar.

Utan att ha testat hela serien så ja, den ligger klart i klass med Möllevik! Ambitionsnivån är lika hög här och det är de finaste av fina råvaror i produkterna, vilket känns när man använder dem. Jag har bara ett litet men, som inte ens är en tydlig reaktion utan mer en subtil reflektion…doften. Den underbara, härliga, kryddiga och varma. Jag är ledsen att säga det men efter ett par timmar känns den tung och påträngande!

Det kan ha att göra med att jag ammar, visst, att jag ofta har en liten bebis när mig på natten och att alla dofter som kommer mellan honom och mig känns ”fel”, men jag har reagerat starkt flera nätter i rad nu med symboliska, primitiva drömmar om vilda djur (…lite lustigt med tanke på att den tagit sin inspiration från Afrika). Trots att jag testat flera nätter i rad har jag inte kunnat vänja mig; jag vaknar och funderar över vad det är som luktar. Doften är för stark för mig och jag är ganska säker på att det är patchoulin som jag reagerar på. En kraftig eterisk olja som sägs öppna dörrar till det undermedvetna… Jag har dock prövat handkrämen separat och den är mycket mildare så jag tror att det kommer att gå bra att ta bara den.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier