Hemma igen! Jag kände knappt blåsten eller den kalla höstvinden, så varm var jag inombords av de härliga bastustunder jag haft och skyddad av den doftaura jag bar omkring mig efter den Babor-ansiktsbehandling jag unnade mig ombord på Birka Paradise :-).

Men det var lite märkligt faktiskt. När vi klev in på deras Paradise Aqua Spa och ”anmälde oss” – ja inte som utsända spanare från Spabanken förstås, men vi hade ju förbokat behandlingstider och hade kuponger att lämna fram för att få access till spat (det får man automatiskt en timme före när man har bokat en behandling) – så var inte första intrycket helt positivt.

Den förkylda, upptagna damen som stod bakom disken gick knappast att beskylla för att vara tillmötesgående inför våra förfrågningar, och inte kunde hon le heller (faktum är att hon höll på med annat hela tiden och tittade bara upp då och då). Men vi fogade oss snällt i deras regler och rutiner och gick och bytte om.

Här vill jag bara tillägga att jag inte hade några problem med deras ”regler och rutiner”, men en bra och smart försäljare lyckas packa in även ett negativt besked med ett leende och söta ord så att kunden nästan känner tacksamhet när det levereras och kanske till och med tycker sig ha fått ett mervärde…

När vi kom ut i våra badrockar och badkläder från omklädningsrummet igen så var det som att vi klev in på ett helt annat spa! Fram seglade plötsligt två vänliga terapeuter med varsin bricka med goda smoothies och hälsoshots på, ”som plåster på såren för att det inte hade blivit exakt som vi tänkt”, och det dök upp både en och två Birka-klädda med städtrasor och skräpsök i blicken! Hm…kan ryktet ha spritt sig så snabbt om mitt första blogginlägg? Kanske. Eller så kanske – merparten – av de anställda faktiskt helt enkelt har riktigt bra känsla för god service!

Resten av vistelsen blev i alla fall superduperhärlig! Vi sörplade våra smarriga jordgubbssmoothies i vilstolar med havsutsikt, badade och ångade oss varma i den fuktmättade (och kanske lite väl heta) bastun. Sen var det dags för våra behandlingar.

Min terapeut måste slagit rekord i hur mycket vård och njutning man kan få in på en halvtimme, hon gav ett mycket kunnigt intryck och hade dessutom glimten i ögat och kunde skoja och vara lite rolig utan att det blev fel (det var bara charmigt). Min sambo var lika nöjd han. Helt salig klev han ut från en välbehövlig knutupplösare där heta stenar och kunniga nypor bearbetat sig igenom hans kropp. Att han dessutom fick med sig flera bra råd och några produktprover tyckte han var toppen.

Så som vanligt när jag gått på en liten nit någonstans och påpekat det; nu om någonsin borde det väl vara tryggt att åka på spakryss med Birka Paradise! Golvet lär förhoppningsvis skina av renhet och poolen vara fräsch, kan man hoppas i alla fall. Och om det inte skulle vara så får ni väl återkomma hit med en kommentar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier