Äntligen ombord! Men vilket drama innan vi äntligen kom fram till fartyget MSC Fantasia. Inte sov vi mycket innan klockan ringde 04.50 i förrgår. I taxin på väg till Arlanda kom sambon på att han ställt klockan en timme för sent, alltså höll vi på att missa incheckningen! Hur som helst, med en god portion tur och lite fräckhet, och efter byte i Köpenhamn samt två timmars försening på grund av dimma, kom både vi och bagaget fram till slut i Milano där vår privata transfer i flott bil mötte oss.

Underbar lyx att bli körd ända fram till fartyget där vår egen butler Donny tog över innan vi knappt klivit ur bilen. Med hans proffsiga hjälp slussades vi snabbt och smidigt genom hela incheckningsproceduren och vips var vi framme vid vår hytt uppe på MSC Fantasias VIP-avdelning Yacht Club. Här finns bara sviter i olika storlekar, egen concierge redo att ta hand om våra önskemål och en lounge med bar för avkoppling, snacks, måltider och film. Vid fint väder har vi också möjlighet att slappa vid ett eget poolområde, men just nu (det regnar och är cirka 15 grader här i Barcelona idag) föredrar jag att hålla till på Aurea Spa!

På förmiddagen idag tog jag mig därför dit, självklart via vår egen specialhiss som går rakt från vårt VIP-däck direkt in till spat bara en trappa ner. Aurea Spa är så himla fint; väggarna består av läckert ljussatta stenpartier, alla detaljer känns lyxiga och så är det så fräscht – inte undra på, detta är ju MSC’s näst nyaste fartyg!

Först gick jag och hälsade på spachefen Mirko som jag känner bland annat från Orchestra, och bokade in mina behandlingar och önskemål för kryssningen. Sen var planen att köra ett pass yoga. Eftersom de utöver det rymliga gymmet har ett alldeles särskilt yogarum bad jag att få nyttja det, vilket gick alldeles utmärkt. Där inne, med stora fönster ut mot havet, var musiken lugnare och ljussättningen mildare. Perfekt, bara att sätta igång…

Eftersom jag är gravid gör jag särskild gravidyoga nu, med anpassade övningar. Det kändes jättebra efteråt, kroppen blev mjukare och jag kände mig lugn och avslappnad. Sen var det tillbaka till hytten för en dusch innan det var dags för lunch. I vår hytt har vi också tillgång till de särskilda produkter som MSC tagit fram för Yacht Club;

Specialprodukter med goda dofter, härligt! Och så har de haft den goda smaken att forma badkarskranen som ett ”H”… 🙂 Bra bokstavsval tycker jag förstås!

Blå, shampot. På flaskan står det UNWIND och Breeze, Doften innehåller ekmossa och bergamott.

Senap, balsamet. På flaskan står det INDULGENCE och Crave. Doften är tropisk med ton av papaya och andra frukter.

Orange, bubbelbad & duschcreme. På flaskan står det ENERGIZE och Rejuvenating. Doften innehåller bergamott och grapefrukt.

Grön, hand och body lotion. På flaskan står det FRESH och Oasis. Doften har också både grapefrukt och bergamott i sig men med en touch av svarta vinbär också.

Ja, det glömde jag säga också – vi har badkar istället för dusch som de vanliga hytterna har. När jag yogade jobbade sambon på att inviga karet. Han gjorde ett bra jobb han också . Ja vad ska man säga, rese-/spa-/kryssningsskribent…it’s a dirty job but somebody’s got to do it! Fast i detta fall var det ju rent då förstås… 😉

2 thoughts on “Ombord MSC Fantasia

  1. Du har sannerligen ett hårt jobb! 😉 Hoppas ni har det helt underbart och kommer hem utvilade och bortskämda!
    //Malin
    PS Kommer det kanske bilder inifrån spa senare? 🙂

    1. Hej och tack Malin,
      Japp – alldeles strax kommer det upp fler bilder och det finns även ett par från tidigare inlägg. Sök på Aurea Spa eller MSC här i sajtens sökfönster!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier