Balinesisk massage på Aurea Spa

Vår fjärde dag ombord på vår kryssning med MSC Fantasia. Vi har lämnat Medelhavet och fortsatt ut på Atlanten, och är nu på väg mot Madeira. Det är första gången faktiskt som jag befinner mig på kryssning ute på Atlanten vilket är kul, men kombinationen gravid (och medföljande hormonpåverkan) och sjögång är inte helt lyckad ska medges. Jag har tillbringat hela dagen i sängen faktiskt. Tur att vi har en av de finaste hytterna ombord i det som kallas Yacht Club! Idag har vi verkligen haft användning för vår butler som fått serva med både frukost på sängen, mint-te, färsk ingefära och vattenflaskor. De fina småkakorna och fatet med rosa och chokladfyllda macaroons som de också bjudit på har jag tyvärr inte kunnat njuta av.

Igår var det dock ingen sjögång och jag passade på att åter besöka Aurea Spa! Jag hade en balinesisk massage inbokad, deras signaturbehandling då alla terapeuterna är just från Bali. Först tittade jag in i deras bastuavdelning och värmde upp mig lite. Jag hann bara testa en – innan min terapeut kom och hämtade mig, men jag ska absolut tillbaka för att pröva de andra också en annan dag.

Behandlingsrummet var fint inrett och dekorerat med produkter, blommor och andra spagrejer. Inte minst utsikten var fantastisk! En hel vägg bestod av glas och bjöd på full havsutsikt, ett härligt inslag och kontrast mot alla ”lådor” till rum man ibland möter ombord. Eftersom jag är gravid specialanpassade terapeuten massagen lite så att den skulle passa mig och magen :-). Jag fick ligga på rygg hela tiden medan hon masserade igenom fötter, ben, armar, dekolletage och axlar samt till sist skalpen.

Gissa om det var skönt! Åh så jag njöt! Massagen var precis lagom hård/mjuk – alltså den gjorde nytta men hon tog inte i så jag blev orolig. Det enda ställe det gjorde ont på var axlarna. Mina muskler kring axlar och skuldror är stela och där kändes det som jag ville grimasera, stöna högt eller nästan be henne låta bli ett tag. Men så tänkte jag att kraftig smärta kommer jag ju ändå utsättas för om sisådär 16 veckor så lika bra att öva (dessutom fattar jag ju att detta var en droppe i havet mot DEN smärtan som kommer då…) så jag koncentrerade mig istället på andningen och att slappna av, vilket faktiskt hjälpte! Häftigt!

En sak till jag gjorde som jag läste i förrgår i en av de böcker jag har med mig på resan var att andas ett gyllene, guldskimrande ljus…boken, som jag fått rekommenderad av min spirituella väninna Kerstin, heter ”Spirit Babies” och där stod det i ett parti om hur en änglaenergi, som skulle födas som människa, gett rådet till sin blivande mamma att andas den här guldskimrande energin under förlossningen…låter flummigt jag vet men den intresserade kan ju skaffa boken och läsa själv så förstår man mer. Rätt spännande innehåll faktiskt, särskilt om man är eller funderar på att bli gravid!

Den balinesiska massagen i alla fall är en mix av olika grepp och tekniker; bland annat shiatsu, lomi-lomi och thai. Jag gillade det verkligen och inte minst gillade jag att slippa allt försäljningssnack efteråt som så många andra kryssningsspa prackar på en.

Majoriteten av fartygen spa drivs nämligen av ett och samma huvudföretag, Steiner, och där säljdrillas alla terapeuter hårt. Jag förstår att man måste göra vinst för att gå runt och att produktförsäljningen är en viktig del i det, men själv tycker jag hela vitsen med att få koppla av och bli avslappnad på spa går förlorad.

MSC’s Aurea Spa (de heter så på alla fartyg) verkar ha en helt annan attityd. Även om de självklart säljer och informerar till den kund som är intresserad så behöver man inte ”värja sig” eller ”ta” en massa säljsnack om man inte vill. Jag blev lugnt och skönt utsläppt ur behandlingsrummet och kunde istället gå tillbaka till relaxavdelningen och bara lägga mig skönt och vila ett tag efteråt. Precis som det ska vara alltså!

One thought on “Balinesisk massage på Aurea Spa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier