Sitter med en kopp rött te och njuter av de positiva efterverkningarna av den härliga massage jag fick här på eftermiddagen på Salt och Hav Spa. Plötsligt samverkar kropp och själ, varje cell vibrerar av ny energi och jag känner mig som mig själv igen :-).

Anette som driver den fina salongen Salt och Hav Spa är alltid så bra på att påminna mig om varför jag älskar kroppsbehandlingar och hur bra man kan må av dem! Särskilt när det var länge sedan. Under hennes vana händer vaknade min vintertrötta kropp till liv igen och framförallt masserades spänningar effektivt bort från både axlar, skuldror och ländrygg. Med varm, silkeslen olja…! Varma handdukar på fötterna gav mig associationer till hur jag klev ner i solvarm sand…sedan upprepades samma sköna procedur på ryggen. Hur skönt som helst en kall vinterdag som denna!

Som jag skrev nyligen i ett annat inlägg har Salt och Hav nu bara ekologiska produkter i och med att Phytomer försvann för att ge plats åt Dharmazones nya serie Sabi Sands. Det var just med aromaoljan i den serien som jag idag fick en helkroppsmassage. Produkten innehåller kallpressade, ekologiskt odlade oljor från afrikansk argan, kokos och shea som går in i huden väldigt fint.

Jag vill också berätta att lika tveksam som jag kände mig till att ha just denna doftkomposition i ansiktet, lika positiv känner jag mig till att bli masserad med den på kroppen! Det var tur att jag fick denna extra upplevelse för nu vet jag; om värme hade en doft skulle det dofta Sabi Sands…

P.s. Ni vet väl att rött te görs på rooibos som kommer från busken med samma namn och växer i Afrika? Passar ju bra att dricka nu tänkte jag eftersom Sabi Sands är en serie inspirerad av just denna världsdel… :-). Rooibos påstås motverka allergier och vara bra mot problem i luftvägarna och sömnlöshet. Buskens blad innehåller bland annat zink, magnesium, kalcium, mangan och fluor samt antioxidanter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier