Att sminka sig eller inte sminka sig – det är frågan (när man ska på spa alltså).

När det gäller make up på spa kan man välja mellan att vara au naturel (alltså naket fejs, inget alls), sminka sig vattenfast eller – vattenlösligt.

Eftersom det säger sig självt att saker som en mascara som inte rinner är som en skjorta som är strykfri – dvs innehåller kemikalier som förmodligen är starka – väljer jag helst bort det. Oftast kör jag naket, särskilt som jag kan tacka mina föräldrar för gener med naturligt mörka fransar och bryn :-). Men visst blir det snyggare om man borstar upp fransarna med lite mascara (böjer gör jag alltid, nakna fransar eller ej)!

Då är Fiberwig min absoluta spafavorit; särskilt nu när jag är mamma med lite tid och inte alltid hinner eller tänker på att packa en remover. En mascara som lätt löser upp i vatten känns dessutom perfekt när man ska på spa; bara ta en varm dusch före doppet och du är klar! Det blir därför min nya produktfavorit här på Spabanken! Se här nedan i högerkolumnen.

Fiberwig innehåller supertunna nylonfibrer som vid användning sammanflätas och skapar en lätt hinna över fransarna. Borstar man flera gånger byggs fibrerna på för ett fylligare och längre resultat. Lite ”perukeffekt” antar jag och gissar att därav namnet ;-).

Mascaran håller bra tycker jag och när man vill ha bort den sköljer man sig bara i ljummet vatten. Har man mycket mascara kan det krävas att man sveper bort resterna som löses upp med ett finger men mycket mer än så är det inte. Framförallt inget gnuggande och inget behov av extra (starka) removers som i alla fall jag ofta kan få svidande känsla av.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier