Ögonfröjd från Bioline och Matis

Egentligen har jag ju bara vår förestående sparesa till Gran Canaria i huvudet just nu. Resväskan står med locket öppet på vardagsrumsgolvet och packningen är nästan klar. Men, min ögonkräm tog just slut och eftersom jag älskar när jag får byta och testa en ny produkt tänkte jag även berätta för er om bytet :-).

Den ögonkräm jag använt hittills är Seductage 3D från Bioline. Det är en lätt emulsion som kan användas både till ögonområdet och läppar. Nu har jag inga rynkor vid läpparna så även om jag förmodligen just därför borde förebygga så orkar jag inte utan jag koncentrerar mig på ögonen.

Jag tycker krämen varit bra! Det är alltid svårt att avgöra effekten på dessa krämer eftersom man inte vet hur man hade sett ut om man inte hade använt den. Dessutom kommer väl inte effekten över en natt (om det inte är fråga om en kräm med kosmetisk effekt som då kommer ögonblickligen). Resultatet är något som visar sig på sikt, kanske över flera år. I alla fall. Man kan också bedöma en sådan här produkt på vilka negativa effekter den inte ger. Till exempel finns det gott om ögonkrämer som får mina ögon att rinna och svida, men inte denna.

Seductage 3D är en serie som bygger på de omdiskuterade nanopartiklarna. Effekten menas bli “tredimensionell”: avslappnande (rynkor visar sig mindre, ungefär som med botox), volymgivande (fyller ut eventuella linjer) och återuppbyggande. Synergin av dessa menas ge en slags “stretcheffekt” som ska ge ett föryngrande utseende. Inte vet jag om den gjort allt detta men jag ger den nog en 4 av 5 i alla fall.

Vad byter jag då till? Jo, nyligen kom Matis ut med en ny produkt: Lift Effect Gel. Den här gelékrämen för ögonpartiet ska ge ett riktigt lyft, och motverka de negativa effekter som för lite sömn eller stress ger. Hm, känns som om den är som klippt och skuren för mig :-).

Jag har bara hunnit testa den en gång eftersom jag just bytt. Här är mitt första intryck:
Konsistensen känns mycket skön och svalkande, en känsla som dröjer sig kvar. Gelén fuktmättar verkligen! Den ger viss ögonblicklig effekt (huden ser fräschare ut och något slätare), hur den är på sikt återstår att se. Bra känns den i alla fall!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier