Massage på Hesselby Slott – en musikalisk upplevelse

Hesselby Slott i Hässelby ägs bland annat av Tomas Ledin.

Man brukar prata om att vara hemmablind. Det är ett känt faktum att man ofta har lättare att ta sig för det som ligger långt bort. Varför är det så lätt att missa det som är nära? Jag vet inte, men som tur är går det att göra något åt det…

När jag flyttade till Spånga tog det inte lång tid innan jag började rekognosera om det fanns några spa i krokarna. Ett av dem jag hittade var SpaLinaro som ligger inrymt i en av slottsflyglarna på Hesselby Slott, cirka 5 minuter från vårt hus. Många har säkert hört och läst om slottet sedan Tomas Ledin köpte det tillsammans med Torbjörn Blomqvist för några år sedan.

När jag klev in genom den välvda träporten i en av de gamla stenbyggnaderna möttes jag av en vacker kvinna med ett varmt leende. Sofie Öhlin, som äger och driver det fristående företaget SpaLinaro, fick mig genast att känna mig välkommen och rofylld. En bra start!

SpaLinaro har en romantisk slottsstil och består av ett relaxrum, en reception samt två inre rum som används för behandlingar. Slottet har också en bastubyggnad med avsvalkningspool som kan hyras av sällskap.

Vi började genast att prata om resor och spa, och om min spabok ”Spaterapeutens 10 budord” som hon inte fått tag i eftersom den är slutsåld (borde kanske trycka om den…så många frågar!). Sofie berättade också om en relaxmassage hon funderat på att ge mig inspirerad av landet Montenegro. Jag blev genast väldigt nyfiken eftersom jag och min man varit sugna på att åka dit i flera år. Hur som helst överlät jag mig i Sofies händer och hon lovade att mixa en massage med lite av varje.

Så snart Sofie började log jag inombords; här fanns inga behov av råden i min bok, hon gjorde redan ALLT rätt. Så underbart när man får komma till ett proffs som helt naturligt leder kunden fint genom mötet och behandlingen för bästa möjliga upplevelse! Tydliga instruktioner, inga tveksamheter, varma händer…
Först fick jag välja olja; det visade sig att Sofie mixade dem själv, och mitt val föll för dagen på en klassisk lavendelmix med tistelolja i basen. Och med den i handflatorna bjöd sedan Sofie in mig på sin finstämda resa…

Jag brukar säga att en riktigt bra terapeut är musikalisk, just för att en fin massage med bra rytm och avvägda pauser på rätt ställe kräver känsla för takt och ton…på Hesselby Slott och i Sofies massage blev detta mer sant än någonsin. Tomas Ledins vision är ju att göra Hesselby Slott till ett musikslott, och det enda jag kunde tänka på när jag fick följa med och uppleva den fina massagen var en stillsam vacker symfoni. Det var faktiskt så bra att jag vill certifiera Sofie till ett Spabanksdiplom! Grattis!!!

Massagen innehöll mjuka strykningar, så kallad effleurage, för att få vävnaden att slappna av. Man ska inte underskatta effekten av en mjuk massage, många tror att den måste vara hård och djup för att fungera men så är det inte. Man når väldigt djup avslappning med den här sortens massage vilket ger välbefinnande för hela kroppen.

Jag flöt snart bort och kunde endast förnimma hur Sofies varma mjuka händer sakta rörde sig i cirklar kring anklarna, strök längs huden och stundtals vibrerade upp längs någon muskel. Även dekolletagedelen kunde jag för en gångs skull njuta av då den var perfekt genomförd, inte för intim.

Som vanligt efter en lyckad behandling gick jag därifrån med en djup känsla av tacksamhet! För mig händer så mycket mer i kroppen efter en sådan här massage än bara att musklerna har fått slappna av.

Vill du pröva Sofies fina massageteknik rekommenderar jag det varmt. Varför inte testa slottets spaweekend som hålls den 26 april och 6 maj? Under april har SpaLinaro även erbjudande på en timmes chokladmassage; 520 kronor istället för 650 kronor.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier