Morgonstund har guld i mund – Behandlingen ORO på Gabriella Travel Spa

Hur ofta börjar man morgonen med en ansiktsbehandling, före kl 8? Inte så värst ofta, men den här morgonen var en sådan dag. Igår tog vi nämligen Viking Lines fartyg MS Gabriella till Helsingfors för att transporteras med buss till Åbo där vi ska närvara vid dopceremonin av det nya fartyget Viking Grace. De har också spa, men det får jag återkomma till…

Ombord på MS Gabriella finns ett litet så kallat Travel Spa med liten disk och två behandlingsrum. Jag har faktiskt tagit en behandling där förut, i somras, och nu var det dags igen. Ansiktsbehandlingen jag testade hette Oro, en lyftande anti-age-behandling som så många i sitt slag rekommenderas i kur, men som också ger effekt om man bara tar en.

Det lilla Travel Spat på MS Gabriella går helt i vitt med gröna accenter i filtar och växter. Det matchar bra med vissa av produkterna, som den holistiska som också är den mest naturliga. Produkterna ja…de har sedan öppnandet haft – och har ännu – italienska RVB, men fick jag reda på nu: det ska bytas ut. Viking Grace har nämligen Comfort Zone och med största sannolikhet kommer märket på sikt sprida till alla Vikings fartyg som har spa och gör behandlingar.

Steg ett i ORO var den traditionella grundliga rengöringen som gjordes med RVB Light life-produkterna. Därefter gick min terapeut Ida direkt på ett av huvudmomenten, en kraftig, djupgående bindvävsmassage. Massagen gjordes ovanligt nog på torr hud, ofta brukar ju massagemomenten ske i samband med applicering av serum eller en mask.

Ida varnade mig lite och bad mig säga till om det skulle bli för kraftigt med greppen, men jag bara njöt. Tänk er känslan av en skön stretch, lite så känns det – sådär ”ontskönt” – när spänningar man inte visste man hade sakta löses upp och huden samt underliggande vävnader blir mjuka och smidiga. Greppen gick neråt med en avslutande tvist och uppåt med tryck som avslut på viktiga akupressurpunkter.

När hals, ansikte, käklinje och panna fått sig en genomgång var det dags för liftingmasken. Masken penslades på med silkespenslar som terapeuten fortsatte att dra lugnande tag med över hals och ansikte. Hon förklarade att masken var så kraftfull att detta gjordes för att distrahera från den lite pirrande känslan på huden. Masken hade också en lätt enzympeelingeffekt.

Efter avtvätt var det dags för nästa massage, nu med ORO-seriens serum och dränerande effekt. Varje svepande tag gick ner mot halsen lymfknutar.

Sista maskens syfte var att ge spänst åt huden genom att stimulera kollagenet och elastinet i huden. Medan masken fick verka gav terapeuten en tryckmassage över hela kroppen med start på fötterna. Jag älskar när hela kroppen integreras, särskilt fötterna, och sådana här tryck är väldigt avslappnande.
Som avslutning fick jag serum, ögonkräm och fuktgivande kräm i ORO-serien och till skillnad mot hur man ofta brukar känna sig efter en ansiktsbehandling – kladdig! – kändes huden bara mjuk, fräsch och uppiggad.

Behandlingen rekommenderas för mer mogen hy, från ca 40-45 år och uppåt, tar 50 minuter och kostar 941 kr. I kur om 5 eller kanske 10 ggr blir förstås effekten mer djupgående, men även en enstaka behandling gör att det känns väldigt bra. Terapeuten berättade att effekten kan stanna i flera månader, men hur väl den syns beror på utgångsläge och hudtyp.

Jag inbillar mig att det lär ta ett par dagar innan elastin- och kollagenhalten boostats ordentligt så även om jag kommer titta mig extra noga i spegeln inför festsminkningen ikväll så är det kanske fört om ett par dagar som den riktiga utvärderingen kan göras. Skönt var det i alla fall och till er som får tillfälle tycker jag absolut man ska passa på att testa den här behandlingen innan den försvinner från menyerna. Och har den försvunnit kan ni vara trygga med att testa en annan av de nya, terapeuterna på Gabriella är jätteduktiga och säkra på vad de gör.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier