Massage på Salt Creek Spa

_MG_0729
Hur viktigt första mötet mellan terapeut och kund är har jag beskrivit i ”Spaterapeutens 10 budord”. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Samma eftermiddag som vi anlände till Ystad Saltsjöbad hade jag en massage inbokad på Salt Creek Spa. En trevlig terapeut vid namn Linn mötte upp i spareceptionen på utsatt tid.

Behandlingsrummet var litet och utan fönster men trivsamt inrett och lugnt. Linn höll upp en handduk medan jag klädde av mig, sedan fick jag lägga mig ner på britsen. Rummet var svalt och bädden var inte uppvärmd men tack vare att jag blev insvept i handdukar frös jag ändå inte.

Massagen som var bokad var en mjuk variant vilket passade mig bra. Linn var duktig, avslappnad och verkade trygg i sin roll vilket alltid ger en positiv effekt även på mig som kund; jag kunde slappna av.

_MG_0746
Foto. K. Scheiderbauer.

Oljan doftade väldigt bekant; det var Comfort Zones Sacred Nature som jag just nu använder själv hemma lustigt nog! Sacred Nature är Comfort Zones ekologiska serie och doften är varm, lite träaktig och ger ett skönt lugn.

Efter en noggrann genomgång av rygg och ben var det dags för mig att vända på mig. Även framsidan masserades igenom på samma mjuka, lugna sätt vilket var väldigt behagligt. Det enda som var lite underligt var att jag fick samma massageolja i ansiktet som på kroppen. Dessutom fick jag aldrig frågan om det var okej med mig att få olja i ansiktet, eller om jag hade make up på mig. Nu var det helt okej men kanske hade det inte varit det för någon annan…

Slutligen tog hon på handskar och gav en skön fotmassage, finns det något skönare? Jag ville aldrig att det skulle ta slut… 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier