Rosenserien by Tony Irving

grupp_man

Jag ÄR organiserad, men mitt skrivbord återspeglar det inte alltid 😉 . Eftersom jag reser ofta och antecknar flitigt har jag dessutom alltid många olika block i rotation. En konsekvens är tyvärr att jag inte alltid hittar rätt anteckningsblock ifråga när jag ska skriva om ämnet… Sedan dyker de upp igen när jag minst anar det!

Häromdagen hände just detta med min Tony Irving-intervju: blocket dök upp! Det hela är en lite rolig story också. Så här började det…

Med posten hade jag fått en ny kroppsprodukt att testa; Rosenseriens Shampoo for Hair and Body, signerad Tony Irving. Jag satte mannen på att testa den, vilket han sent omsider kom ihåg att göra. När jag så hade fått hans utlåtande (se kommande separat blogginlägg om detta, alla produkttester skriver jag ju numera enligt en viss mall) provade jag den också själv, även om det innebar att jag fick gå och ”lukta man” den dagen 🙂 .

Innan jag hade hunnit längre med det hela var jag på en resemässa i mindre format på Casino Cosmopol. Och vem dök upp där; jo Tony Irving! Jag gick fram och började prata vilket gick bra tills en journalistkollega klampade mellan oss på ett högst osnyggt sätt och stal honom mitt framför näsan på mig. Det var inget annat att göra än att vänta ut dem, innan jag gjorde ett nytt försök.

Tony stackarn hade ju inte kunnat göra något, påflugen än här än där av folk som ville prata och fota, men jag tror han märkte kuppen för senare återupptog vi samtalet där vi slutade 😉 och då bad jag honom berätta om samarbetet med Rosenserien och sin nya kroppsvårdsserie, vilket han gärna gjorde:

rs_tony_helbild_mindre_1

”För två år sedan gjorde jag en stor livsförändring. Jag hade sysslat med allt från fettsugning och restylane till botox och bantning men så kände jag; ”vad gör jag med min kropp”?

Istället insåg jag att jag ville göra saker för att åldras på ett bra sätt. Både till ”body, mind och soul”! Det var då jag började söka mer information och insåg att det vi smörjer oss med också går in i huden. Jag som använt botox – vad hade jag hållit på med?

Jag gjorde ett DNA-test där jag fick reda på att jag borde äta hög kolhydratkost, fast att jag äter tvärtom. Att en högexplosiv muskelträning är rätt träningsform för mig, fast att jag dansar.

Jag har aldrig lyft tyngder och jag har aldrig mått bra av kolhydrater, så det var psykiskt svårt att acceptera att det var genetiskt rätt för min kropp när min känsla sa något annat. Vad som ligger i kroppens natur är en sak, vad hjärnan och känslan säger är något annat! Det var också i denna veva som jag också började intressera mig för hudvård.”

Vad startade samarbetet med Rosenserien?

– Mitt nya hälsointresse gjorde att jag började prova allt naturligt; Weleda, Rosenserien, Gaia, Anne-Marie Börlind…men, det fanns inget som riktade sig mot män. Produkterna doftade för blommigt, jag ville ha en egen doft som inte störde annan eventuell doft jag ville använda, men jag sökte också något som jag lätt kunde bära med mig. Jag kontaktade Rosenserien för att göra egna produkter, istället ledde det till ett samarbete; Rosenserien by Tony Irving.

Serien innehåller fem produkter. Hur involverad har du varit i framtagandet av dem?

– Jag har testat allt själv, varit med och tagit fram förpackningarna, ändrat i formulas om det har behövts samt att det är mitt eget doftval på produkterna.  

rs_tony_soffa

Har du en egen favoritprodukt i serien?

– Ja, Wash & Shave! Den innehåller arganolja och teatree och både tvättar och mjukgör före rakning.

Nu i dagarna har Tony Irving också kommit ut med en bok, skriven tillsammans med frilansjournalisten Linda Newnham. Enligt förlaget Fresh Eye’s hemsida så ska han i boken berätta ”ärligt och utelämnande om sin relation till föräldrarna, till kvinnorna och männen han har älskat, sin egen bräckliga självkänsla, de skönhetsoperationer som tillsammans kostade honom nära en halv miljon kronor och den ekonomiska krisen…”.

Spabanken önskar Tony all lycka till, både med boken och produkterna!

One thought on “Rosenserien by Tony Irving

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier