8 supertips mot torr och sprucken vinterhud

Locobase-kräm, borste och handduk

Snö och vinter lockar till friska utomhusdagar. Gott så, att vara utomhus är välgörande för både kropp och själ. Den torra och kalla luften är dock inte det huden gillar mest. Här är några enkla knep som hjälper dig att hålla din vinterhud mjuk och smidig!

8 tips för vinterhuden

  • Skydda huden mot kyla. Klä dig varmt och efter ändamål. Använd mössa och vantar och skydda läppar och ansikte med en halsduk eller sjal.
  • Smörj in dig. Applicera rikligt med en fet, skyddande kräm på utsatta hudområden för att återfukta och reparera skador i hudbarriären.
  • Sov inte för varmt. Värme kan förvärra besvären med torr hud. Sänk därför temperaturen i sovrummet. Ofta sover vi också bättre i sval luft.
  • Duscha lagom ofta. Duscha och/eller bada inte varje dag och använd oparfymerade produkter. Duscholja är ett bra alternativ till tvål.
  • Skippa hett vatten. Undvik alltför varmt vatten när du duschar eller badar. Hett vatten spolar nämligen bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt.
  • Vårda händerna. Mycket tvättande och spritande kan torka ut händerna. Håll dem mjuka och smidiga med en passande kräm. Smörj in efter varje tvätt och så ofta det behövs under dagen. Det går inte att överdosera en hudvårdskräm.
  • Ge torra fötter en kärlekskur. Sätt på ett par tunna bomullsstrumpor efter att du smörjt in fötterna med en fet hudvårdskräm. Då kladdar den inte, samtidigt som absorptionen ökar.
  • Glöm inte läpparna. Torra och fnasiga läppar är ett vanligt problem på vintern när det blåser hårt och luften är torr och kall. Skydda läpparna med en fet och reparerande kräm, flera gånger om dagen om så behövs tills besvären försvinner.

Krämer med hög fetthalt

Tipsen ovan kommer från Karo Pharma Sverige. Deras produkt Locobase Repair är en återuppbyggande och skyddande kräm för mycket torr och sprucken hud. Den är kliniskt testad, oparfymerad och rekommenderas av Asthma Allergy Nordic.

Locobase Repair har en hög fetthalt, 63 procent, som tillför en optimal kombination av hudidentiska fettämnen som ingår naturligt i hudbarriären. Barriärfetterna tränger djupt ner i huden och påskyndar hudens egen reparationsprocess. Det går också bra att använda Locobase Repair som kompletterande hudvård vid atopiskt eksem.

Locobase Repair
Räddningen vid torr vinterhud.

Hela familjen kan använda Locobase Repair som finns i tre storlekar; där den minsta är en liten 5-gramstub som är lätt att ha med sig i jackfickan under långa dagar utomhus. Locobase Repair säljs på apotek. Cirkapris för de olika förpackningsstorlekarna är: 100 gram/159 kr, 30 gram/55 kr, 5 gram/29 kr.

Självklart finns också andra krämalternativ, det viktiga är att du inte låter torr vinterhud stoppa dig från att njuta av den krispiga årstiden!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier