Bra innehåll kräver bra förpackning

Är det bara jag som tycker att den här korken är i minsta laget? Foto: Heidi Rovén

Förpackningar. Ofta pratar man om hur de ser ut. Gärna om de är nedbrytbara och tillverkats av återvunnet material. Mindre ofta om hur de fungerar.

Jag har varit med om många förpackningar som bettet sig knasigt på olika sätt: till exempel slutat fungera efter första ”pumpningen” eller läckt. Det är så synd för antingen kommer man inte åt innehållet, eller så har det gått förlorat (och kladdat ner andra saker).

Nu senast är det Elemis som jag irriterat mig på, länge. Jag kan liksom inte njuta av produkterna eftersom jag drar mig för att ens använda dem.

cellutox oil

Först den här renande kroppsoljan; Cellutox active body oil. Ser ni hur liten korken är? Jepp, det är den pyttelilla silverkronan högst upp.

Tyvärr är det inte alls någon ”krona på verket” utan en jättepillig del som gärna slinter ur handen, särskilt när man är kladdig av oljan som finns inuti.

Att få på den igen är ett tålamodsjobb… Jag är lika oroad varje gång att den ska rulla rakt ner i handfatet och försvinna.

body scuplting firming cream

Sedan har vi den här; Body sculpting firming cream. Korkens silverfärg är bara en tunn folie.

När den blir fuktig (rätt svårt att undvika i ett badrum) löses folien upp och lossnar. Allt blir till små silverflagor som fastnar på händerna när man ska använda produkten.

Eftersom jag inte vill smörja in mig med foliebitar så har den känts helt omöjlig. Jag slutade använda den tills jag en dag tömde ut allt i en annan burk och slängde den ursprungliga förpackningen.

Hoppas Elemis tänker om och förbättrar sin förpackning på de produkter där det krävs snart för i övrigt har märket många härliga produkter och dofter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier