Har du hittat ditt spa där du är stammis än?

Stamkrog har man ju hört talas om men stamspa? Jo visst, jag har i alla fall utsett mitt nu! Salt & Hav Spa här i Vasastan i Stockholm. Bortsett från att de inte har något bad eller pool så är stället en liten pärla. Behandlingsutbudet är brett med vård för ansikte, händer, fötter och kropp och inte bara avkopplande sådana utan de gör även mer skönhetsinriktade behandlingar som vaxningar, brynfärgningar osv. Men framförallt – det ligger runt hörnet, är personligt och jag känner mig hemma och varmt välkomnad när jag kommer dit.

Som namnet antyder är temat det marina med fiskenät på väggarna, röd och blå randiga handdukar, fiskmåsskri i bakgrunden och inte minst produktserier som Phytomer och Möllevik. Inredningen går i vitt med söta detaljer som små badmadamer, stenar och havsinriktad konst.

Visst kan det låta tokigt att jag var där idag när jag just kommit hem från Les Sources de Caudalie, men efter en resa är det alltid underbart att lösa spänningar och få fart på stagnerade kroppsvätskor efter timmar stillasittande på flyg. Dessutom kan jag efter att jag varit på resa, trots att jag ofta packar med mig mer kroppsvård än jag behöver, riktigt längta tillbaka till mina förråd för att peela, packa in, bada och vårda mig igen.

Idag när jag var på Salt & Hav tog jag dels en ryggmassage med extra fokus på stela muskler i nacken, dels en fotvårdande behandling med en kombination av pedikyr och avslappning. Inget får en att må så bra som ett par fina och välvårdade sommarfötter! Det skulle möjligtvis vara ett par välvårdade sommarhänder då… 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier