Jag befinner mig utanför Bordeaux, i tornrummet på Hotell Les Source de Caudalie och ser ut över Chateau Smith Haut Lafitte och dess vinfält. Miljön är fantastisk. Varenda byggnad, rum och hörn är fylld av vackra antikviteter från hela världen som fraktats hit och sedan renoverats varsamt. Det är så väl genomtänkt att allt nästan bara känns lyckosamt, slumpartat ditställt sådär som det ibland gör i riktigt väldesignade miljöer.

Men, det är inte för hotelldesignen jag kom hit utan självklart för dess spa. Konceptet som bygger dels på vin dels på källvatten, är unikt och skapades just här. För att göra en lång historia kort började allt med ett möte med en professor som berättade för ägarfamiljen om de hälsosamma ingredienserna i vin; polyfenoler, en extremt kraftfull antioxidant. Idén att skapa kroppsprodukter på detta tema föddes. På ägorna fann man senare även att det fanns varma källor; les sources, och kopplingen till att skapa ett spa var uppenbar. Hotellet med dess restauranger, mysiga lantmiljöer, dammen och så vidare blev trevliga bieffekter som familjen tyckte krävdes för att locka hit folk.

Att locka hit besökare blev dock inget problem, hotellet är näst intill fullbelagt året om vilket gör att det kan vara svårt att få en av de åtråvärda behandlingstiderna för vinterapin. Som tur var fick jag möjlighet att prova två behandlingar igår; ett bad i det mineralrika källvattnet (som berikats ytterligare med både vinextrakt och eteriska oljor), samt en skrubb med druvkärnor, honung och socker som inte bara gjorde hyn sammetslen utan också rikt återfuktad och mjuk.

I den tillhörande shopen är det lätt att låta hundralapparna dansa iväg! Produkterna, alla med de välgörande polyfenolerna, är åtråvärda och beryktade för sin kvalitet. Tyvärr finns de inte vad jag vet att köpa i Sverige, men i Paris öppnar ännu ett Caudalie-spa till hösten. Mer finns att läsa på deras hemsida, eller varför inte boka en tripp hit – flyg till Bordeaux, les Sources de Caudalie ligger strax utanför. Det kostar, men jag vet i alla fall att jag inte tvekar att komma tillbaka om jag får möjlighet!

3 thoughts on “Hälsosam vinterapi på franskt spa

  1. Hej!

    Toppenbra blogg; jag önskar att jag hade ditt jobb ;-). Ville bara säga att Caudaleies produkter finns att köpa på HQHair om man är sugen på att ha dem hemma

  2. Tack Helena! 🙂
    Både för komplimangen och tipset. Självklart finns ju alltid nätet, som till exempel http://www.caudalie.com, där produkterna också finns att köpa. Men när det gäller att fingra på dem direkt vet jag ännu inte någon svensk adress.

  3. Finns att köpa på Eivy Flodins Parfumerie AB på Nybrogatan i Stockholm.
    Det var där jag fick tips om dem första gången för 5 år sedan. Använt det sedan dess.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier