Elemis på Elements – perfect match

IMG_20150415_113337

Det står en sky av underbara Elemis-dofter omkring mig, hyn känns ren och strålande klar. Själen är lugn och lycklig av den fridfulla miljön på Elements Spa och magen jublar över godsaker från Gott! By Malin.

IMG_20150415_091104

Idag hade jag förmiddagsmöte på Clarion Hotel i Skanstull på söder i Stockholm. Det var härliga Loise Lindberg på Dermarome som bjudit in med anledning av deras ”nya” märke Elemis. Relativt nytt för dem men inte i branschen; Elemis firar 25 år i år.

På plats för att presentera märket fanns Harrison Gregory och Phoebe Josephe från Elemis UK. De höll en personlig presentation för mig om historia och produkter.

Elemis ägs av Steiner Leisure som startades av Linda Steiner för 30 år sedan. Igår skrev jag om hur mitt första möte med märket skett på kryssningsfartygen (mitt andra specialområde) och idag fick jag veta att det till och med ursprungligen skapades för kryssningsindustrin! Så min ”ingång” kunde inte varit mer passande…

Utöver drygt 150 kryssningsfartyg över hela världen finns Elemis idag på imponerande 1600 spaanläggningar och 170 butiker i över 60 länder. Över 6,5 miljoner kunder får årligen en Elemis-behandling! De samarbetar med Brittish Airways och har tre flagship spa; i London, Miami och Bangkok.

IMG_20150415_101103

Den som grundade produkter och hela behandlingskonceptet heter Noella Gabriel. Från början var Elemis ett aromaterapimärke där man arbetade med 12 olika eteriska oljor. Idag har man även så kallade biotech-maskiner där man bland annat använder LED-ljus, ultraljud och galvanisk ström.

Totalt består Elemis hela produktlinje av 100 produkter. Bland toppsäljarna, som jag också fick närmare presentation av och fick testa, finns Frangipani monoi body oil, Pro-collagen Marine Cream i både en ”vanlig” och en rikare variant, Cellular Recovery Skin Bliss Capsules och Pro-Collagen Cleansing Balm.

Pro-collagen-serien kom 2003 och har alltså blivit en kundfavorit. Ansiktskrämen var den första rena antiage-produkten och idag säljs en sådan kräm var tionde sekund! Huvudingrediensen i den här hudvårdsserien är brunalgen Padina Pavonica med sin alldeles egna lilla historia…

En fransk vetenskapsman, som också var dykare, hittade av en lycklig slump algen på ett vrak när han dök utanför Malta. Där algen växte var träet ovanligt välbevarat och vetenskapsmannen blev intresserad av om det kunde vara algens förtjänst. Efter noggranna studier och fortsatt utveckling kunde man överföra algens vårdande och bevarande egenskaper till hudvård, och dte är just dessa föryngrande egenskaper man utnyttjat i Pro-collagen-serien.

Slutligen fick jag känna på en ansiktsbehandling med just dessa och flera andra härliga produkter i ett av de fina behandlingsrummen på Elements spa. Bara att träda in fick mig ”in the mood” så att säga :-). Dämpat, mörkmålade väggar och tak (allt i samma färg), draperier, färgglada lotuslyktor, blommor…allt var perfekt.

IMG_20150415_101118_1

Skönt nedbäddad väntade sedan en finstämd behandling med sköna grepp där faktiskt inte bara ansiktet fick sitt; axlar och överarmar masserades också liksom skalpen och även händer och underarmar fick både massage och en mask som sedan sakta fick dra in och ge näring åt huden. Ansiktsbehandlingen skräddarsyddes av Ida Birking, utbildare av Elemis på Dermarome, och hon valde ut rätt rengöring (Elemis har hela åtta stycken), rätt peeling, rätt mask för mig och så vidare.

IMG_20150415_105351

Lyxiga inslag var bland annat att de spenderar hela fem hudvårdande kapslar som masseras in i huden före peelingen, så att huden ska vara fuktmättad och mjuk. Dessutom används två masker; en peel-off i mitt fall samt en ”fuktmättare”.

En härlig produkt som jag fick med mig hem var Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm som både är rengöring och mask! Först är konsistensen närmast oljig när den läggs på, och man kan alltså behålla den på som en mask i cirka 10 minuter, men i kontakt med vatten eller toner emulgerar den och omvandlas till en mjuk, vit rengöringsprodukt som lätt tvättas av. Efteråt är huden både ren, återfuktad och väldoftande – detta är en rengöring med MYCKET spakänsla!

IMG_20150415_091038

När jag gick upp i morse var min hud faktiskt både lätt fnasig i pannan och framförallt lite röd. Kanske beror det på de svängande temperaturerna nu (förra veckan visade vår termometer 19 i solen en dag, nu ligger vi ju nära nollan om mornarna!), kanske på något annat.

I vilket fall var denna omvårdnad verkligen vad jag behövde just nu, huden känns lugn och återfuktad och även mitt inre fick sig faktiskt en välbehövlig energiboost som jag hoppas kommer räcka veckan ut åt allt som måste göras!

Elemis finns redan på flera spaanläggningar i Sverige och Loise Lindberg berättade att fler var på gång inom kort. Tyvärr kunde hon inte avslöja vilka… Helt klart kommer jag hålla ögonen öppna!

One thought on “Elemis på Elements – perfect match

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier