Just nu haglar det olika spainbjudningar över mig :-). Dels är jag inbjuden till Clarion Hotel vid Skanstull i Stockholm för att vara med på premiärvisningen av deras nya spa; Elements Spa.

Temat är ayurvediskt och jag har följt uppbyggnaden via både lite tissel och tassel i branschen, Facebook och pressmeddelanden. Grundstenarna är yoga, pilates och meditation och man kommer både kunna gå på föredrag eller följa en hel kurs. Den som satsar på dagspa har att välja mellan att ta en behandling eller träna (något av ovan nämnda former eller dans, gym etc). Något som jag tycker låter spännande är ”walkabout behandlingar”. Det uttrycket har jag aldrig hört förut! Gissar att det rör sig om att man själv tar sig runt i spat och upplever, men jag vet inte. Återstår att ta reda på :-). Visningen är den 31 maj och därefter öppnar det för allmänheten från och med den 1 juni.

Ett annat spa som snart slår upp portarna är Decléor Aroma Spa på Quality Spa & Resort Strömstad. Det här moderna och partybetonade hotellet har funnits ett par år nu, och deras hightech-spa som jag brukar kalla det har jag skrivit om flera gånger. Nu startar de alltså ett nära samarbete med Decléor och deras spa kommer att vara helt med deras produkter och meny. Invigningen av detta sker imorgon men jag får helt enkelt försöka besöka dem vid annat tillfälle så snart som möjligt. På önskelistan står i så fall deras ansiktsbehandling Aroma Expert Anti-Age som syftar till att minska ålderstecken som rynkor, elasticitetsförlust och pigmenteringar. Kroppen skulle jubla över att få njuta en slimmande wrap (hos Decléor heter den Silhouette) och på det lägga en rejäl massage som grädde på moset! 🙂

Båda dessa spännande tillställningar krockar dock med årets för mig viktigaste event; branscheventet Spadagarna som jag alltid ser fram emot! I år hålls det på Varbergs Kurort och jag åker dit redan på lördag vilket är en dag i förväg. Anledningen är att jag vill hinna bada mig igenom deras bad- och bastuanläggning som visserligen inte är ny men som har fräschats upp och renoverats.

Sedan under Spadagarna kommer det vara fullt ös med föreläsningar, workshops och annat skoj ända fram till tisdag och deras världsrekordförsök i massage vid 18-tiden på kvällen (tror det går ut på att lyckas få max antal terapeuter att genomföra massage samtidigt!). Det skulle man förstås vara med på egentligen men jag kommer nog behöva avvika tidigare på dagen eftersom jag ska bila hela vägen hem till Stockholm igen med Isac i baksätet. Hur som helst; det bubblar i Sveriges spagryta!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier