Spa Inagua på Cordial Mogán Playa

Cordial Mogán Playa är ett stort hotell med många trevliga och gröna områden.

Igår kom jag hem från min 12-dagar långa och härliga Gran Canaria-vistelse! Vi hade oförskämt tur med vädret; även om det vissa dagar var lite mulet på förmiddagen sprack det varje dag upp till sol. Jag har varit på väldigt många stränder till ett jobb jag ska skriva, men tyvärr inte levt så mycket ”playa-liv”; mest fotat och samlat information. Fast det var skönt ändå. Att kliva omkring med sand mellan tårna är bra mycket bättre än att sitta instängd på ett kontor :-).

Dessutom var jag ju en hel del inomhus eftersom jag besökt många hotell där jag både tittat på och testat deras spa. Men det är ändå inte är bra för hyn att utsätta sig för alltför mycket UV-ljus. Solen är så stark att jag ändå blev lätt solbränd av att bara gå omkring ute när jag var på väg från/till alla ställen, och att bli röd som en krabba som man ser att många är har ändå aldrig varit ett mål…ser både hemskt ut och är väldigt ohälsosamt!!!

Jag har inte berättat för er om det härliga hotell jag bodde på; Cordial Mogán Playa, på gångavstånd från Playa och Puerto de Mogán. Hotellet är ett ”4*lux” och jag hörde att det kostar mycket att vara ett femstjärnigt varför många väljer att ”bara” vara fyrstjärniga med tillägget ”lux”. Cordial Mogan Playa har härligt stora ytor och deras trädgårdsanläggningar är fantastiska. Det är som att vandra omkring i en jättelik djungel eller exotisk park! Alla växter har prydliga små skyltar som talar om vad det är för växt.

Det fanns två olika poolområden – det ena med jacuzzis och det andra med barnpool. Båda har sandstrand vilket var en kul finess som jag faktiskt inte sett förut, dock var det fler hotell vi besökte på ön som hade det. ”Sanden” var också mer av smågrussorten för att inte sabba reningssystemet men ändå; det var både fint och kul.

Hotellområdet på Cordial Mogán Playa är byggt som en kanarisk by med små gator, planteringar och eget kapell. I lobbyområdet med receptionen möts man av en fontän och en jättelik klockstapel som slår varje hel- och halvtimme. Härifrån går man över en bro och ser ner på vinterträdgården inomhus som har orkidéer, små grottor där man kan gå bakom vattenfall, scen och bar samt nattklubb. För familjer finns barnpool, lekplats och barnklubb, och för vuxna finns bowling, squash och tennis. Det som lockade mig mest var förstås hotellets egna spa: Spa Inagua.

Här njuter jag av alla massageeffekter i Spa Inaguas hydroterapipool!

Inagua var inget stort center men de har fått in mycket på liten yta och dessutom gjort det trivsamt. Jag fick också veta att de ska bygga ut och göra spat större; inte så konstigt med tanke på att hotellet har 487 rum! Idag består spat av en varm hydroterapipool med epsom-salt (särskilt salt med hälsoegenskaper från orten Epsom i England), en solterrass, jacuzzi, torr- och ångbastu, isfontän, kall hinkdusch och upplevelsedusch. Intill detta hade de en liten behandlingsavdelning där de erbjöd en imponerande mängd behandlingar.

Jag hann inte besöka spat så många gånger som jag hade velat med tanke på att vi faktiskt bodde på hotellet. Eftersom vi varje dag blev upphämtade av vår privatchaufför Raol som körde runt oss korsan och tvärsan över hela ön till våra olika möten med hotellchefer och sparepresentanter, så fanns ingen tid. Upp klockan sex, i säng dödströtta (men inspirerade förstås) strax före midnatt.

Av alla behandlingar på Spa Inagua hann jag testa två; en ansiktsbehandling med produkter från Skeyndor (som inte alls är franskt som jag skrev tidigare för att en spamanager sagt det till mig, utan har sitt säte i Spanien strax utanför Barcelona), och en kroppsbehandling kallad Queen of Egypt. Den senare gör de med fantastiskt väldoftande produkter från Alqvimia.

Behandlingen bestod av en ordentlig skrubb som gjorde huden sammetslen, följt av en inpackning och en återfuktande massage med eteriska oljor. Som grädde på moset sprutade terapeuten lite parfym i samma doftserie på mina handleder innan hon var klar så visst gick jag från spat som en väldoftande inkarnation av Cleopatra! 🙂

ps. Cordial betyder hjärtlig på spanska, och syftar på den vänliga atmosfären. Det stämmer otroligt bra in på i alla fall deras 4*-iga anläggning i Mogán. Alla, verkligen ALLA, i personalen jag pratade och hade att göra med var hjälpsamma, trevliga och väldigt vänliga! Hotellet rekommenderas varmt!

2 thoughts on “Spa Inagua på Cordial Mogán Playa

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier