Olja på en fet hy – kan det verkligen fungera?

På sommaren kan man tycka att huden borde må extra bra – den får gott om syre, sol och man rör på sig mer. Inte min. Jag får ofta extra problem sommartid; gissningsvis på grund av kombinationen av solkrämer och att viss transpiration/sebumproduktion vid värmeböljor täpper till porerna så att kvisslor och utslag bildas.

Och ni vet ju vad man gör när man får sådana problem? Prövar desperat alla sorters metoder och krämer som finns för att hitta en lösning! Tyvärr blir det dock bara värre i och med att man irriterar huden ännu mer och så är den onda spiralen igång.

Trots denna teori verkar det som att jag har hittat en produkt som faktiskt gör skillnad, i alla fall för min hud. Det är Dr Hauschkas ansiktsolja. Olja vid kvisslor – ja jag vet att det låter upp och ner, men denna olja är framtagen särskilt för fet och oren hy.

Innehållet består av vegetabiliska oljor och olika örtextrakt som alla ska ha en reglerande och normaliserande effekt. Och jag måste säga att – om det inte är en lyckosam slump – så verkar min hy redan efter bara ett par dagars användning reagera exakt såsom produkten påstås verka; huden känns mer elastisk, mattare och fräschare. Och inte minst, mindre fet och med färre utslag. Vad lycklig man blir när man hittar en produkt som faktiskt levererar utlovad effekt! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier