Livslyx direkt ur kranen

Miljön blir också glad av att du häller upp eget vatten på flaska istället för att bära hem från affären…

Även om jorden gynnas av regnet är det inget min kropp har nytta av när jag sitter här inne vid min dator. Så, efter att ha konstaterat att jag blivit alldeles för dålig på att se till att få i mig vatten (det är för långt till köket från arbetsrummet i min nya lägenhet!) så har jag kommit på ett nytt knep: i morse fyllde jag upp 4 flaskor med friskt vatten (egentligen borde jag väl kokat eller renat det först också men det får bli steg 2) och tog direkt med mig den första till datorn.

Det gäller att komma på knep åt sig själv vare sig det gäller mat, träning eller annat som får oss att må bra, så att vi gör det lätt för oss. På detta sätt har jag dels koll på hur mycket jag får i mig, dels är det lätt att klunka i sig lite då och då från en pet-flaska i behändigt format. Jag är redan inne på min andra så det hjälper att underlätta för sig själv!

För dig som inte visste det så består människokroppen av cirka 66 % vatten som behövs för en mängd olika funktioner. Vattnet hjälper till exempel till med att transporta näring till våra celler och frakta bort slaggämnen från dem. Dessutom ser vattnet till att reglera kroppstemperaturen, hålla oss mätta och gör att magen fungerar som den ska. Vatten är med andra ord en livsnödvändighet som vi bara behöver vrida på kranen för att få tillgång till. Lyxigt eller hur?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier