Kräm-hypokondri

Hjälp! Jag tror jag har drabbats av kräm-hypokondri! Ju mer noga jag läser innehållsförteckningarna på olika produkter ju mer känner jag att jag inte vill använda något alls! Fast det är ju inte sant :-). Jag älskar ju krämer, men börjar mer och mer skrämmas också av allt som tillverkarna verkar proppa i dem…

Har just hittat en lista på Shenet över de 26 doftämnen som anses vara mest allergiframkallande, och hela 7 av dessa ingår i en svensk kräm som är märkt med ”Allergitestad” och ”100 % parfymfri”. Gissningsvis hänger detta ihop med att de ”lyckats” få bort parabener ur krämen (en grupp konserveringsämnen som är på tapeten nu…), och kanske blivit tvungna att tillsätta något annat som kan garantera hållbarheten.

Jag vet faktiskt inte vad som är mest/minst allergiframkallande; parabener eller dessa doftämnen. Men det känns lite dumt att lura in kunden i tron att produkten är säker för den med känslig hy och så kanske man råkar ut för en annan reaktion istället!

Önskar jag hade ett smart råd att ge men jag kan bara lova att jobba vidare och att jag delar med mig av vad jag hittar… det är i alla fall inte lätt att vara kund idag!

ps. Otroligt!!! Detta är sant!!! I skrivande stund, precis när jag skulle publicera detta inlägg ringde det på dörren. Det var ett bud med prover på en splitt ny serie med produkter för känslig hy – FRIA FRÅN PARFYM! Återkommer om dem lite senare!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier