Ekologiskt linfrö milt skydd för känslig hy

Det hann bli lite sent här men jo…jag skulle ju återkomma om den nya oparfymerade krämserien som ett bud plötsligt uppenbarade sig med tidigare idag, som en ängel nästan faktiskt (satt precis och skrev en artikel i ämnet och budet kom utan att jag väntade på det, snacka om tajming!).

Det är det finska hudvårdsmärket Lumene som har omformulerat sin Sensitive Touch-serie bestående av rengöring, toner, wipes, dag-, natt- och ögonkräm, mask samt deo. Två produkter är dessutom helt nya; en fuktlotion och ett serum. Produktserien vänder sig till dem med typiskt nordisk, känslig hy som lätt blir röd och irriterad. Lumene har samarbetat med finska Allergi- och Astmaförbundet för att förstå den känsliga hyns behov, vilket ju låter lovande.

Produkterna innehåller 100% ekologiskt linfröextrakt, och är i övrigt fria från alkohol, färgämnen, parfym, parabener, paraffin (mineralolja) och silkoner. Linfröextraktet bildar en mikrofilm på huden som ska skydda från yttre irriterande faktorer och allergener. Övriga ingredienser ska förebygga hudens åldrande.

Eftersom jag precis fick dem kan jag inte uttala mig om effekten ännu, men jag blir ändå bara så glad! Första intrycket är mycket positivt, utseendet är fräscht och jag tror det är en serie som kommer välkomnas av alla med känslig hy. Dessutom är priserna snälla mot plånboken; produkterna kostar mellan 60 – 180 kr. Den intresserade får dock ge sig till tåls några månader. Först i september finns de tillgängliga i butik.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier