Varför åker Du på spa?

Idag tänkte jag göra en lite undersökning. Jag skulle vilja att du som läser det här skriver en kommentar (klicka på ordet ”kommentarer” som står precis under detta inlägg) och berättar varför Du åker på spa?

Det ska vara något (eller gärna flera saker) som lockar dig med spakonceptet och kan vara allt ifrån att bada, ta en viss behandling, testa olika bastur, bara få vara tillsammans med den du åker med eller komma bort från allt. Till exempel. För dig kanske det finns en helt annan anledning!

Om du tycker det är lättare kan du tänka på det som vad du tycker bäst om med spa, och berätta om det. Självklart kan du vara anonym om du vill. Det viktiga är att du vill dela med dig av dina anledningar att åka på spa, vi är nyfikna! 🙂

10 thoughts on “Varför åker Du på spa?

 1. Ah, varmt vatten för en fryslort som mig! Masserande bubblor för ryggen! Fantastiska dofter (nåja, förhoppningsvis, förutom algerna) från oljor och krämer och mjuka, sköna fötter! Sedan känns det nyttigt att ha gjort något bra för kroppen också.

 2. Jag åker för att koppla av samtidigt kunna träna när jag vill. Få härliga behandlingar. Vad rekommenderar du att resa om du åker ensam i 30 årsåldern och gillar träning och få sköna behandlingar. I Sverige.

  1. Hej Sandra! Kul att du verkar vara en spafantast som jag :-).

   På din beskrivning skulle jag rekommendera dig att testa nya Stenungsbaden Yacht Club om du gillar trendig stil à la Newport, Sankt Görgen Park Resort om du har nära till Göteborg eller Tylösands spahotell om du har tänkt åka nu i sommar.
   På Varbergs Kurort är de väldigt kunniga om du vill lägga upp ett helt hälsoprogram och på Selma Spahotell har de gott om personliga tränare och även de lite mindre vanliga redskapen Kinesis som kan vara ett spännande sätt att förnya träningen.
   Kan du tänka dig att ta dig till Stockholm, varför inte ta en minikryss med Vision of the Seas som går nu i sommar? Ombord finns gym, tränare, fullspäckat aktivitetsprogram, spa och möjlighet att plocka nyttigheter från buffén varje dag (eller äta riktigt smarrigt från à la carten). På köpet får du besöka ett par olika orter där du kan powerwalka i land, eller shoppa och besöka sevärdheter.

   Glad midsommar och lycka till med din spasommar!

 3. Tack, för ett snabbt svar. Jag har varit på Varbergs kurort vid 2 tillfällen. Dock tyckte jag rummen var lite för slitna och drog ner helthetsbetyget. Jag ska kolla upp de andra ställena du skrev. Jag har funderat lite på Selma spa…

  1. Sist jag var på Selma tyckte jag rummen var fina men badrummen var slitna och orenoverade, så vill du ha fint rum ska du absolut satsa på Sankt Jörgen Park eller Stenungsbaden – båda är helt nya och superfräscha!

   1. Hej!
    Vilken bra blogg!
    Är själv en spafantast, och tänkte ta med min mamma som fyller 50 år på en mysig spa-dag i stockholmsområdet?
    Undrar om du kan rekommendera något bra? Eftersom jag inte själv bor där har jag inte så mycket koll.
    Vore jättetacksam för svar =)
    Hälsningar Lina

 4. Det är alltid kul när jag får kommentarer på bloggen! Idag var det en läsare som ville ha svenska spatips (ni kan läsa frågan + mina svar under ”Varför åker Du på spa?”).

  Ett annat spa utöver dem jag tipsar denna läsare om och som jag inte tycker

 5. Hej Lina och tack!
  Vad kul att du hittat in till Spabanken :-).

  För att svara på din fråga måste jag först säga att tyvärr har Stockholm konstigt nog ett magert utbud när det gäller spa. (Huvudstaden borde ju om någon ”leda ligan” kan man tycka.) Jag vet inte var du bor men om du går in på http://www.svenskaspahotell.se hittar du alternativ nära andra orter i Sverige under ”Medlemmarna”.

  Om du nu trots allt vill till Stockholm (kanske kombinerar ni med ett museibesök, någon utställning och lite shopping) så är här några tips:

  -Yasuragi Hasseludden (fint koncept och härlig miljö men ligger en bra bit utanför stan och svajar på behandlingarna, alla jag pratat med som varit där har varit missnöjda, tyvärr..).

  -Nordic Blue (också utanför stan och egentligen mer av ett konferenshotell, har dock ett superambitiöst Hamam även om det inte är ett spa i den bemärkelsen ni kanske söker).

  -Nova Park (nära Arlanda om ni flyger till Sthlm och är också ett konferenshotell men man kan bo där som privatperson också. har sin Waterlounge).

  -Clarion Sign (nära centralstationen om ni tar tåg till Sthlm. har en liten cityfilial till Selma Spa+ i Sunne, med bastu, gym och pool på terrassen. Inte så stort men fina behandlingar).

  Egentligen skulle jag rekommendera er att ta in på ett bra hotell med centralt läge och istället köpa dagsentré till antingen Sturebadet eller Centralbadet. Läs mitt svar till Sandra under inlägget ”Spasommar 2009” från den 22 juni.

  Lycka till och ett stort grattis till din mamma som har en så omtänksam dotter med den goda smaken att välja spa som 50-års gåva :-)!

  1. Jag var en dag på Yasuragi. Jag gillade verkligen tvagningen och de varma källorna. Jag hade beställt en shiatsumassage, vilket jag var väldigt nöjd med. Lunchen tyckte jag var lite snålt tilltagen. Dock god. Däremot tyckte jag nog inte personalen var särskilt trevlig. Jag var på en aktivitet ”Klangresan” och instruktören var riktigt otrevlig.Skrek på oss att det var minsann DYNOR vi skulle ha inget annat.

   Jag gillade ändå att vara där härligt lugn. Skönt med att en tyst avdelning och trots att det var barn där så var det förhållandevis väldigt lugnt. Frukt – och tebuffén får tummen upp också.

   Heidi: Tar lång tid ibland för mig att se dina kommentarer. Trots att jag uppdatera sidan dagligen. Först nu fick jag se din rekommendation om dagspa. Jag var tyvärr inte på fler spa.

   Nu står Asian spa på turordning kanske i sommar eller i höst.

   1. Tack för ditt inlägg. Intressant att läsa om dina upplevelser på Yasuragi.
    Jag beklagar fördröjningen på mitt svar om dagspa, jag har haft en spärr som gjort att jag trott att jag svarat direkt men så såg jag i efterhand att jag var tvungen att godkänna min egen kommentar innan den kunde publiceras (!)…teknikens underbara värld.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier