Häromkvällen stoppade jag ner fötterna i ett fotbad innan jag gick och la mig. Jag var så kall om fötterna att de behövde tinas upp, plus att de behövde tas om hand (filas etc.) OCH jag hade ett fotbadsalt som jag ville testa!

Spa* losophy Foot Bath Salt heter produkten och tillverkas av ett företag som heter Matas i samarbete med/för Comwell (hotellgruppen). Faktum är att det blir alltmer populärt för olika spaföretag att börja tillverka sina egna spaprodukter. Det är både ett sätt att skräddarsy det man vill använda i behandlingarna, och ett sätt att profilera sitt varumärke.

I Spa*losophy-serien (en lek förstås med orden spa och filosofi) ingår totalt åtta produkter med avocadoolja och vit hibiskus som bärande ingredienser. 90 procent av innehållet är naturligt och avocadooljan är ekologisk. Den vita hibiskusen har egenskaper som att den är rik på vitaminer, mineraler och naturligt AHA vilket ska ha en exfolierande, fuktbevarande och utslätande effekt på huden.

Första intrycket av en ny serie är förstås alltid doften. Man är nyfiken och det är det första man kan ta reda på genom att bara skruva av locket. Och doften på Spa*losophy är väldigt god! Den är fräsch…samtidigt väldigt blommig…lite exotisk utan att vara söt…men ganska så stark. Nu gör ju det absolut inget i ett fotbad, där är det väl snarare bara härligt att doften når upp ända till näsborrarna där man sitter 🙂 men jag nämnde faktiskt detta för Comwell och fick då reda på att jag inte var den enda som reagerat och att de därför ska tona ner doftstyrkan lite i fortsättningen. (Sunt att de lyssnar på användarnas intryck!)

Jag funderade också på hur män ställer sig till den blommiga, feminina doften men när jag bad min sambo provdofta och frågade vad han tyckte och om han skulle ha något emot att använda serien, hade han inte det och tyckte den doftade bra. Så det var ju kul!

Övriga produkter i serien är badsalt, body lotion, body oil, cleansing body foam, fotkräm, handkräm, skrubb. Jag tänkte testa av dem de följande dagarna i mitt projekt JULTVAGNING. Så kika in snart igen och häng med på bästa gör-det-själv-jul-spa-bad-tipsen :-)!

Ps. Fötterna blev underbart lena, sköna och väldoftande av badsaltet! Skrubbade dem även lite med Spa*losophy-skrubben vilket var pricken över i:et. Vid sänggåendet smorde jag dessutom in dem med fotkrämen. Superhärligt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier