Den lokala badortsföreningen ordnar ibland qigong på stranden. Riktigt härligt!

”Spa på sommaren?” kanske någon tänker tveksamt, ”nej det får vänta till hösten”. För mig är spa alltid rätt, oavsett årstid. Däremot spaar jag på olika sätt beroende på när på året det är. På sommaren vill jag helst till ett naturnära spa och kombinerar fräscha och slimmande behandlingar med strandaktiviteter och utomhusliv.

Senare i sommar planerar jag att kanske besöka något spa i Estland med bra strandläge och prisnivå. Till skillnad mot de svenska känns de estländska mer inriktade på flerdagarsupplägg med syfte att komma i form.

Under semestern måste jag till en hemtam miljö med brist på nya saker att upptäcka för att känna mig riktigt ledig. Eftersom att vara nyfiken och att ständigt göra research ingår i mitt jobb blir det annars bara en massa anteckningar och tankar istället för avkoppling och relax :-).

Sambons släkthus ett stenkast från Sveriges längsta sandstrand (Laholmsbukten) brukar fungera. Här gör jag yoga på stranden, joggar i det närliggande naturreservatet, spelar golf och gör utflykter till de närliggande spaanläggningarna i Torekov och Båstad. Helt perfekt!

Var förlägger du din spasommar?

4 thoughts on “Spasommar 2009

 1. Jag velar fortfarande fram och tillbaka. Jag vill men tycker samtidigt att det kan vara lite trist att åka ensam. Inga av mina vänner har samma spaintresse som jag. 🙁

  1. Kanske kan du hitta ett spa där det finns annat också som shopping/sol och bad/sevärdheter etc så att dina vänner som inte är lika spaintresserade ändå kan lockas av att följa med? Eller så umgås du intensivt med dem först och åker sedan själv ändå! 🙂 Jag tycker hur som helst inte att du ska avstå från att unna dig en spavistelse. Man mår så bra av det! 🙂

 2. Nu tänker jag åka till Stockholm och spendera en dag på Hasseludden. Försöka hinna med lite sevärdheter och shopping. Tänkte också besöka antingen Centralbadet eller Sturebadet eller City Selma spa? Vilket föredrar du?

  1. Oj, den är svår. Det här kan man pingponga om i evigheter. Särskilt om man ska väga in för- och nackdelar på pris, mat, utbud, behandlingskvalitet etc.

   Eftersom jag vet att du åker själv och inte verkar ha ont om pengar (eftersom du tar in på Hasseludden), så skulle jag nog rekommendera dig att besöka Sturebadet. Särskilt om det regnar, och som spaintresserad ska du ju ha varit där förr eller senare i alla fall.

   Annars har både Clarion Sign och Centralbadet terrasser att njuta på så här sommartid, även om Clarion har minst faciliteter (en bastu, gym + utomhuspool). Den behandling jag testat där gav dock riktigt fint resultat.

   Mest spännande behandlingsutbud har Centralbadet, medan Sturebadet har lyxigast och fräschast omklädning med tillgång till Kerstin Florian produkter i duschen. Men så kostar det ju också: 495 kr mån-tors, 595 kr fre-sön, mot 130 kr på Centralbadet alla dagar utom fre efter kl 15 och lördag (då kostar det 180 kr). Clarion tar 395 kr (495 kr lör-sön).

   Både Sturebadet och Centralbadet har bra träningsutbud. Sture har coaching också medan man på Centralbadet t ex kan boka in sig på hälsoanalys.

   Ja, det finns att göra vad du än väljer! 🙂 Studera respektives hemsida för detaljer på vad som ingår i entrépriserna etc.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier