Tropisk kur med flyt på Flow Spa

Räkterapi är lätt att idka i Strömstad! Okej, jag åt inte räkor till frukost men väl till förmiddagssnacks (rökta på Rökeriets uteservering i solgasset) och till lunch (västkustvarianten av Sandys är en baguettehalva fylld med Skagenröra eller färska räkor och majonnäs) och just nu är pojkvännen ute på jakt efter take away-middag – slår vad om att det blir en ”västkustpizza” (alltså en med räkor på) 😉 !

Idag har vi upptäckt sommaridyllen Strömstad och när vi kom tillbaka tog jag en spabehandling och sen gick vi ut på golfbanan. En riktig heldag med andra ord! Därav att vi är för trötta för att fixa oss och gå ut och äta, dessutom har ju vårt rum en jättefin balkong där vi kan sitta och lyssna på livemusiken från hotellets uteterass under oss.

Men tillbaka till temat spa. Idag testade jag Tropisk Multivitamin (50 min) här på Strömstad Spa, en behandling som består av en kroppsinpackning (man kan välja mellan två olika, jag tog ananas/papaya med antiage-effekt). Förutom det njutningsfyllda i att bli insmord med den tropiskt doftande produkten, är det själva wrappingen som ger den största avkopplingen. Man ligger på vad de kallar Aqua Scape, eller kanske jag borde säga i, för när terapeuten svept in en i plast så försvinner sakta underlaget man ligger på tills man är nersänkt i varmt lysande vatten!

Sådana här behandlingar kallas dry float eftersom man flyter i/på vatten men aldrig blir blöt. Det är alltså en slags vattensäng med färgade lampor, varmt vatten och där man ligger på en slags säck eller påse som blir vattenfylld när den sänks ner. Alltså omsluts man av varmt vatten vilket ger inpackningen en extra effekt, och så är det ju skönt förstås. Jag somnade nästan och eftersom 20 minuter i Aqua scapen ska motsvara 8 timmars sömn så måste jag vara väldigt utvilad nu :-).

Men spa är ju inte komplett utan alla sina hörnstenar, och om jag nu alltså fått både en kroppsbehandling, vila och motion (golfen) så fattas bara näringen – den som pojkvännen är på jakt efter. Hoppas han kommer snart. Magen börjar kurra…

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier