Test: ReVersive Anti-Aging Treatment 

Babor Blue SPA butik_low
Babor Blue Spa butik. Pressbild.

Gårdagens besök på Babor spa på Blue Hotel innehöll också test av den exklusiva ansiktsbehandlingen ReVersive Anti-Aging Treatment. Förra hösten lanserades de tillhörande produkterna, vilket jag då skrev om här på Spabanken.

Serien innehåller flera produkter som verkar anti-age, det vill säga föryngrande. Syftet är att bland annat att återställa hudens vitalitet och lyster, men även att ge huden mer elasticitet, minimera rynkor, ge jämnare hudton samt att förlänga cellernas livscykel och därmed sakta ner hudens åldrandeprocess.

Utgångsläget var ganska illa faktiskt. Jag hade negligerat hyn en tid, blandat lite olika produkter (som kanske inte ens samverkade särskilt bra). Ju värre resultatet blev desto mer desperat blev jag; lät bli det jag brukade använda (som funkade…) och mixade än mer i jakten på en räddning…när jag kom till Lisa (utbildare på Babor Sverige som hade åkt ut till Babor spa enkom för min skull…snacka om überlyx…) var det med en minst sagt glåmig och stressad hy som hade både plitor och små torrhetsrynkor. Som jag skrev i förra inlägget; jag hade en tid upplevt min hy som blekrosa, vilket inte var särskilt snyggt mot armar, hals och dekolletage som fortfarande har kvar lite solbrun färg.

Blue SPA behandlingsrum_low
Behandlingsrum Babor Spa, Blue Hotel. Pressbild.

Det första jag la märke till i det fina behandlingsrummet var doften! Ahhh, jag bara drog in den i lungorna och ville bli helt omsluten av den, vilket jag också blev 🙂 . Lisa berättade att det var deras Balancing-serie som doftade så, och hon rabblade kryddor på löpande band som den innehöll vilket jag i och för sig hade svårt att urskilja för den var inte alls stark eller kryddig tyckte jag, bara mjuk och fin och mysig.

IMG_20150914_111108_low
ReVersive-kitet som ingår i behandlingen. Foto: Heidi Rovén.

På bädden hade Lisa dukat upp fint med det produktkit som hon skulle använda i behandlingen. I ReVersive-serien ingår en ansiktskräm i två varianter (varav en är rikare för torr hud), ögonkräm samt det speciella serum som jag skrev om i mitt tidigare ReVersive-inlägg. Allt som blir över får man med sig hem, perfekt då man kan fortsätta att förlänga de goda effekterna!

Sagt och gjort, dags att lägga sig ned. Bädden var en av de skönare jag provat; Lisa höjde både ben och överkropp så att jag låg vi en väldigt behaglig ställning hela tiden. Dessutom bäddades jag in i mjuka filtar, mmmmys!

Steg ett var som alltid i en ansiktsbehandling avtvätt, här med Babors unika tvåfas-rengöring ”Hy-öl” som låter lite roligt om man inte kan tyska, men det är alltså en olja för huden som löser upp fett och smuts i steg ett och sedan (när den kompletterande produkten kommer på) omvandlas till en skummande rengöring som är lätt att tvätta av (den är suverän, har använt den hemma en tid…).

IMG_20150914_111250_low
Lisa Halldén, utbildare Babor Sverige. Foto: Heidi Rovén.

Lisa la också en mild AHA-peeling med fruktsyror som löser upp döda hudceller som hindrar lyster, fräschör och att huden kan ta upp och binda fukt. Hon sa att det kunde sticka i huden men jag kände inget utan kunde ägna mig åt att koppla av och njuta!

Efter att peelingen tagits bort med varma fuktiga handdukar och Babors underbart doftande termalvatten (från en källa i tyska Aachen, rik på mineraler och spårämnen som lugnar och balanserar huden) var det dags för den speciella massagen.

Lisa hade förvarnat mig om att den var ganska kraftig, skön tyckte jag. Hur ofta får man en rejäl ansiktsmassage (och det är inte alls samma sak som att en terapeut är hårdhänt och ”slafsar dit” produkter och annat…något jag avskyr). Nej här var det ytterst koordinerade grepp och rörelser, som gjorde riktigt gott skulle det visa sig. Cirkulationen kom igång ordentligt samt att spänningar släppte i små muskler. Som grädde på moset la Lisa en speciell cirkulationsökande mask.

Även här var hon föredömlig och förvarnade om att den kunde värma och att det kunde kännas varmt långt efteråt men att det var helt i sin ordning. Just när masken låg på kände jag inte så mycket (mer än att det var skön 🙂 ) men efteråt, när jag satt och åt lunch – oj, vilka svettningar som kom igång! Ansiktsporerna stod vidöppna och pumpade på…då kände jag mig rejält varm.

IMG_20150914_120723_low
Jag inbäddad i Babor-mask.

Ett annat speciellt moment var att jag fick lyssna till en inspelning medan masken verkade. Rösten berättade om olika muskelavslappnande övningar som jag skulle göra (nacke, huvud, ansikte…) genom att ömsom spänna, ömsom slappna av. Lisa lämnade rummet vilket var väldigt respektfullt, för hur kul känns det när man själv inget ser, men ligger där och grimaserar 🙂 .

Efteråt mådde jag väldigt bra och hela ansiktet kändes annorlunda; fastare och ”genomarbetat”. När jag kom hem och såg mig i spegeln upptäckte jag också att jag hade fått en otroligt fin ansiktsfärg!

Inte röd, inte rosablek som före besöket, utan en frisk och naturlig ton med mycket lyster. Jag är jätteglad och faktiskt lite imponerad över detta, för jag hade verkligen gått och tänkt på sistone att jag såg blek och grårosa, torr och glåmig ut.

Så! Vad kostar ett sådant här kalas? Svar: 1740 kr för 75 minuter. Visst är det kanske inget man hystar upp och unnar sig varje vecka, men den ger ett verkligt resultat och jag rekommenderar den varmt. Särskilt om man följer upp med serumet hemma för en förlängd effekt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier