En ny spaoas på Falkenberg Strandbad

Såväl in- som utsida är tilltalande på Falkenberg strandbad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Falkenberg strandbad har inte blivit utsedda till Sveriges bästa hotellspa för inte. Inte heller är titeln ”Sveriges lyxigaste spa” ett ogrundat påstående. Har du inte varit här har du en punkt till på din bucket-list, men du – sätt den inte sist på listan utan låt den smita före andra med rejält många kliv.

Det jag framför allt vill berätta om i detta inlägg är deras nyöppnade spadelar, så jag berättar bara ytterst kort nu om de tidigare spadelarna eftersom jag har skrivit om dem förut.

Gamla och nya spadelar på Falkenberg Strandbad

Falkenberg Spa går under namnet The Retreat Club. Här bokar du tid och blir inslussad av en trevlig spavärdinna till olika njutningspackade stationer med bad, värme, skrubb, inpackning. Det finns även en grund varm källa med havsutsikt under kristallkronor, samt en eldrelax med dämpad belysning där man kan slappa på megastora dagbäddar samtidigt som man kan drömma sig bort med blicken in i den öppna elden.

Den grunda varma källan med havsutsikt och kristallkronor har funnits länge. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Eftersom vi denna gång kom med barnen gick vi efter att ha checkat in i vår svit, tillsammans till den nya utomhusdelen där barn är tillåtna. Här finns förutom läckra bäddar att vila eller sola på, även en stor pool, en mindre barnpool samt en varm källa – en så kallad champagnepool med endast lite lätt bubbeleffekt då och då.

Kul när barnen får vara med på spa – men oj vad det blåste denna dag! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Tyvärr var vinden kall och luften inte mycket varmare så vi hängde mest i den varma källan, men där njöt vi desto mer alla fyra. Fint var det i alla fall, de där bäddarna är verkligen läckra, och jag gillar de blekgröna färgerna som ger mig en skön retrokänsla av exklusiv badort utomlands….

Jag fick kittla Theo för att han skulle le…ändå ser det ut som om det var jag som blev kittlad!

En ny spaoas

Dag två lyckades vi styra upp barnvakt med den vänliga personalen på hotellet, vilket möjliggjorde att jag och mannen kunde få lite tid på tu man hand i deras nya spaoas. Intrycket är liksom bara wow från det att man kliver in…

Nya spaoasen på Falkenberg Strandbad är hur läcker som helst! Foto: Heidi Rovén

Högt i tak med orangerie-känsla, en stor pool med eldstad på ena sidan i mitten, en maffig bar i bortre änden och så massor av fåtöljer, soffor och bäddar som möjliggör att man kan sova, vila, relaxa, läsa, slappa, sitta och ta en drink eller prata…ja, bara vara, ni vet det där tillståndet man nästan aldrig hinner med.

Superfin miljö i nya spaoasen på Falkenberg Strandbad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Allt är så galet snyggt när ESS Group gör något; de har fingertoppskänsla på att hitta tilltalande stilar och design, men blir både lycklig (över att få insupa atmosfären) och sur (över att det inte ser ut så hemma hos en själv). 😉 Skämt åsido, så himla läckert, och då har vi inte en gått in på drinkarna!

Bartender Anna visste vad hon gjorde bakom disken, hennes spatail var suverän! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Koppla av och sippa på en ”spatail”

Vi testade en spatail som de vitsigt nog kallar dem; en rhubarb dream som byggde på smaker av vanilj och rabarber och skulle smaka lite som en rabarberpaj enligt bartender Anna. När hon hällde upp drinken var den som en magnet, folk kom med sina kameror och jag fick nästan vifta bort dem som flugor. ”Sluta, lägg av att instagramma min spatail! Beställ din egen!” 😉

Spatail

Anna hällde upp rabarberdrömmen på massor av krossad is i en guldfärgad bägare i form av en ananas och dekorerade med rabarber och en blomma – jättefint och dessutom var den supergod!

Spagarden och sand mellan tårna

Under vår lilla spastund på tu man hand hann vi också med att besöka den nya spaträdgården ut mot havet med blommande rosor, gå lite på stranden samt prata lite med personal i spat jag kände igen från andra platser och andra tider…det blir ju lätt så när man är här och där.

Spaträdgården med rosor mot havet , Falkenberg Strandbad. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Som alltid lämnade vi Falkenberg Strandbad med en positiv känsla, och även om det kanske kommer att dröja så vet vi att vi absolut kommer dit igen förr eller senare. Tack för denna gång!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spabanken på sociala medier