Det är en ovanligt händelserik höst i år. Så känns det i alla fall. Nya spa öppnar, de befintliga startar med nya behandlingar, allt fler tidningar skriver om spa och mässorna med spa och hälsa som delteman avlöser varandra.

Ett av alla evenemang som är på gång är en ayurvedahelg på St Jörgen Park Hotell & Spa i Göteborg den 14-16 november. Jag funderar på att åka ner. Den indiske läkaren Akilesh Sharma (som jag faktiskt träffat förut!) kommer att finnas på plats och ge konsultationer samt dela med sig av sin djupa kunskap om den indiska hälsoläran. Annika Dopping kommer att vara moderator och leda de olika samtalen och det ayurvediska hudvårdsmärket Lakshmi kommer också att delta med sin expertis.

Sankt Jörgen Parks Spa verkar ha läcker design. Jag vill se – och prova!

Förstås lockas jag av att se Sankt Jörgen Parks spaanläggning också som jag hört så mycket om! Nytt och med ayurvediskt upplägg av sin behandlingsmeny guidar de den oinsatte kunden genom smarta symboler som visar för vem en viss behandling passar; den som vill ha mer energi, koppla av eller balansera sig.

Jag har även ett par sparesor att ta ställning till, ett nyöppnat spa att besöka nästa vecka och så ser det ut som att jag inom kort kommer att föreläsa igen vilket såklart känns jättekul. Ja det lär inte bli en sysslolös höst i alla fall, det är helt klart!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Spabanken på sociala medier